MINNESSTUNDEN

MINNESSTUNDEN

PÅ ENEBYBERGS GÅRD och för CATERING 

Menyer för Minnesstunden

Triftens menyer är en komplett måltid med alkoholfria drycker och kaffe eller te. Önskas alkoholhaltiga drycker har vi fina dryckeserbjudanden med vin, öl och avec.

Samtliga menyer erbjuder alternativ för dig att välja mellan. Hela sällskapet äter samma rätt och bakverk men vi tar förstås hänsyn till och anpassar för allergier och om någon i sällskapet önskar en måltid anpassad utifrån diet eller föredrar vegetarisk eller vegansk kost.

Bakverk, tårtor och bröd bakas i Triftens Bageri. Vi bakar allt du kan tänka dig – saknar du din favorit bland nedanstående förslag är det bara att säga till så bakar vi!

Inför er minnesstund möts vi gärna på plats eller över telefon för att gå igenom detaljerna för ert arrangemang. Vi bestämmer då vilken av våra matsalar som passar ert sällskap bäst, hur ni vill möblera och duka, vilka särskilda önskemål som finns kring menyn och vilka tider som gäller.

I priset ingår serveringspersonal, dukning med linnedukar, servetter, ljusstakar och blomsterarrangemang samt minnesbord. Finns särskilda önskemål om dekorationer hjälper vi er gärna med detta men kostnad kan då tillkomma.

Vid beställning för CATERING ingår leveranser, retur och serveringspersonalens arbetstid om totalt fem timmar. Kostnad för lokalhyra samt för hyra av glas, bestick och porslin kan tillkomma.

Alla priser är inklusive moms.

Boka så snart du har möjlighet och två veckor innan minnesstunden är vi tacksamma att få bekräftelse för genomförandet från er. Besked om mer exakt antal gäster är vi tacksamma att få senast fyra dagar innan er minnesstund, då behöver vi också få besked om allergier och andra speciella önskemål kring maten och ert arrangemang.

Betalning sker i efterskott mot faktura. Fakturan har 10 dagars betalningstid och vi föredrar att skicka den med e-post. För fakturan behöver vi en postadress att ställa den till och är det dödsboet som betalar måste dödsboets namn anges.

Vi samarbetar gärna med begravningsbyråer avseende arrangemanget kring er minnesstund – kontakta oss för mer information.

Hör av dig!

boka@triften.se • 08 244 555

Kökschef  – Denise denise@triften.se
Catering / Externa event – Stina stina.wallster@triften.se | 0708 150 400
Enebybergs Gård / Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se | 0702 592 478

SÖTA MENYN

Vi dukar upp buffé fyllt av godsaker efter era önskemål. Ni väljer sorter av kaffebröd och till det serveras kaffe, te och saft samt bordsvatten.

Kaffe, te eller Triftens saft
Val av VETEBRÖD – Kanelbulle / Kardemummabulle
Val av två sorter SMÅKAKOR – Drömmar – Kolasnitt – Syltkakor – Finska pinnar – Schackrutor – Chokaldsnitt – Citronkakor
Val av liten KONDISBIT – Mazarin – Kardemummamums – Chokladbiskvi – Dammsugare – Kokostopp
Val av TÅRTA – Prinsesstårta – White Lady – Frukttårta – Fransk chokladtårta – Schwarzwaldtårta 

Pris per person: 285 kronor

"MATIGA" MENYER

I Triftens MENYER nedan ingår ALKOHOLFRI DRYCK som alkoholfri öl, Loka naturell och Loka citron, Coca Cola, Coca Cola Zero, apelsinjuice, stilla bordsvatten samt kaffe eller te.

I varje meny görs val av huvudrätt samt av bakverk till kaffet. Vårt bageri bakar nästan allt ni kan tänka er så finns personliga favoriter som ni saknar är det bara att ni berättar så löser vi det säkert.

Nedan finns exempel på sådant vi bakar. I de fall det finns ett ”+” och ett pris innebär det ett tillägg till menyns pris för ert val av bakverk.

”Smörgåsbakelse”
Val av ”bakelse” (portionsserverad smörgåstårta)

• Räkor och lax – fyllning med Skagenröra
• Lufttorkad skinka och ost – fyllning med färskostcrème med oliver och gräslök
• Kikärtor- och grönärtorröra med säsongens grönsaker
• Caesar – kyckling med caesardressing, bacon och soltorkade tomater
• Champinjoncrème med solrosfrön och äggcreme

Pris per person: 345 kronor

”Sallad”
Val av någon av nedanstående sallad
serveras med två sorters bröd och vispat smör

• Matvetesallad med småbladssallad, tomater, gurka, mynta och fetaost
• Risnudelsallad med krispiga crudités och marinerad tofu
• Triftens räksallad med avokado, tomatsalsa, krämigt ägg och citron med Rhode Island dressing
• Caesarsallad med örtmarinerat kycklingbröst, rökt sidfläsk, parmesan och krutonger
• Rostade betor med friséesallad, chèvre, svartris, rostade pumpafrön och rosmarin-, honung- och citronvinaigrette

Pris per person: 375 kronor

”Smörgås”
Val av tre olika sorter smörrebröd

• Chilirubbad flankstek med dansk remoulad Triftens Solroslimpa
• Stekt kyckling, grönpeppar med citronmajonnäs och lagrad ost på Levain
• Tonfisksallad med picklad morot, gurka och rödlök på Triftens Solroslimpa
• Kallrökt lax, örtcrème och picklad rödlök på Triftenlimpa
• Rökt fisk med senapsmajonnäs, rödlök och gräslök, på Triftens Solroslimpa
• Grillad aubergine med pumpafröpesto och sesamfrön med mozzarella på Triftenlimpa
• Ungsrostade gotländska betor med timjan, chèvrecrème på Levain

Pris per person: 395 kronor

”Delikatesstallrik”
serveras med bröd och vispat smör

Västerbottenspaj
Triftens Skagenröra med dill, pepparrot och citron
Rökt laxrulle med pepparrotskräm
Grillat kycklingbröst med citron och timjan
Rostbiff med svampcrème
Smör- och dillslungad potatis
Småbladssallad med färska grönsaker

Pris per person: 475 kronor

”Varmrätt”
Val av Varmrätt serveras med sidesallad, bröd och vispat smör

• Portabello fyllda med brie och krispiga brödsmulor, grönsakssky, potatissallad med grovkornig senaps, selleri, tomater och kapris
• Confiterad lax med säsongens sparris och rostad persiljerot, dillkokt potatis, Ramslöksås
• Halstrad röding med rökt crème, citrusfrukter, ”smashad” potatis med örter
• Stekt gös med citrongrässås, grönärtpuré, örtolja, vårprimörer och smörslungad färskpotatis
• Kycklingterrin med ruccola och solrosfrön, lime- och pepparklyftpotatis, tryffelsky
• Kalvmedaillon med Madeirasås, rostad nypotatis och vårprimörer
• Grillad flankstek, saltgurka, syrlig rödkålsallad med majonnäs och örtrostad potatis

Pris per person: 515 kronor

”Buffé

Triftenbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Helgrillad chilirubbad lax med citronnette
Stekt flankstek med persiljesalsa
Krämig potatissallad med grovkornig senapssås, spetskål och kapris
Rostade primörer
Trädgårdssallad med dressing

Säsongsbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Helstekt Rostbiff med ruccola och gräslökscrème
Rödbetsbakad lax med pepparrot och vattenkrasse
Grillad kyckling med citron, timjan och salsa verde
Rostade primörer
Fransk potatissallad
Trädgårdssallad med dressing

Pris per person: 615 kronor

Sött till kaffe och te

Vetebröd 
Kanelbulle / Kardemummabulle / Solbulle / Toscabulle

Tre sorter småkakor 
Drömmar
Kolasnitt
Syltkakor
Finska pinnar
Schackrutor
Chokaldsnitt
Citronkakor

Kondisbitar
• Mazarin
• Kardemummamums
• Chokladbiskvi
• Dammsugare
• Chokladboll / Arraksboll
• Kokostopp

Mjuka kakor (+20 kronor)
• Tartelette fylld med lemoncurd, italiensk maräng och färska bär
• Cheesecake
• Morotskaka
• Kärleksmums
• Muffins – Citron eller Blåbär
• Brownie med saltkolatäcke
• Brownie med ljus chokladtryffel och hallon
• Toscakaka
• Smulpaj på säsongens bär eller frukt, serveras med vaniljsås

Bakelse (+45 kronor)
• Prinsessbakelse
• Budapestbakelse
• Schwarzwaldbakelse
• Napoleonbakelse
• Zulaikabakelse
• Oscar den II bakelse

Tårta (+40 kronor)
• Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker
• White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao
• Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska jordgubbar
• Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån
• Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad
• Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad

Moussetårta (+45 kronor)
• Jordgubbsmousse – två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten
• Mango- och passionsfruktsmousse – blandad mousse på mandeldacquiosebotten
• Blåbärsmousse – två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten