Buffé för Catering

Buffémiddag

Triftens bufféer är komponerade för att erbjuda säsongens bästa råvaror och passa för årstiden. Se detta som exempel på vad vi kan göra. Vi anpassar varje buffé efter önskemål, smaker och sammanhang.

Alla rätter kommer upplagda på lämpliga serveringsfat av vitt porslin, färdiga att servera. Serveringesbestick ingår inte, men det liksom allt annat du kan behöva för att duka upp till en fin festmåltid kan du hyra från oss. 

Bufféer görs för minst 15 personer. Alla priser anges per person och inklusive 12 procent moms.

Vi levererar dit du vill ha din buffémiddag och i priset ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna. För leveranser längre bort tillkommer kostnad. Serveringsbestick ingår inte.

Triftens sommarbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Helstekt rostbiff med ruccola, basilika och nobisdressing
Räksallad med säsongens sparris, gräslök, tomater, handskalade räkor och citronvinägrett
Rödbetsbakad lax med pepparrot och vattenkrasse
Grillad kyckling med citron, timjan, oliver och salsa verde
Svenska primörer
Fransk potatissallad
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Trädgårdssallad med dressing
Pris per person: 465 kronor

Italiensk buffé
Zucchini alla Griglia – grillad zucchini med
hyvlad parmesan, olivolja och oliver
Kronärtskockssallad med marinerade oliver, spenat och oregano
Mozzarella Caprese – tomat och mozzarella med basilika och olivolja
Prosciutto é Melone – parmaskinka med melon
Carpaccio di Bresaola – tunnskuret nötkött med Parmigiano Regianno och ruccola
Vitello tonnato – kalv med tonfisksås
Focaccia och Taleggio
Pris per person: 415 kronor

Triftens festbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Chilirubbad lax med citronaioli
Nattbakad confiterad flankstek med persiljesalsa
Krämig potatissallad med grovkornig senapssås och rädisor
Svenska primörer
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Trädgårdssallad med dressing
Pris per person: 415 kronor

Meze – orientalisk buffé
Friterad fetaost med mynta
Muhammara – paprika och valnötsröra
Hummus
Baba ganoush – grillad aubergineröra
Lammspett med sju sorters kryddor
Kyckling shawarma med toum (vitlöksdipp)
Tabbouleh
Falafel med myntayoghurt
Nybakat pitabröd
Pris per person: 415 kronor

Triftens gröna
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Falafel med myntayoghurt
Nattbakad rotselleri med rostade nötter och brynt smör
Grillad aubergine med gurkmeja- och ingefärsyoghurt
Rostad butternutpumpa, röd chili och rostade betor
Citronbakad blomkål med tabbouleh och granatäpple
Svartkål med bakade tomater, paprika och rostade mandlar
Pris per person: 375 kronor

Asiatisk fusion
Marinerad pak choi med ponzu, asiatiska gurka,
salladslök och jordnötter
Halstrad sojamarinerad lax med majonnäs
Risnudlar med morötter, lime och röd chili
Vietnamesiska vårrullar med king oyster, ostronskivling
och citronvinägrette
Marinerade kycklingvingar med soja- och ingefärssås
Stekt tofu, haricot verts och sojabönor med misosås
Pris per person: 415 kronor

Triftens Smörgåsbord
Två sorters inlagd sill (efter säsong)
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Gräddfil och picklad rödlök
Västerbottenspaj
Triftens Skagenröra med dill, pepparrot och citron
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonnäs
Rökt laxrulle med pepparrotskräm
Grillat kycklingbröst med citron och timjan
Rostbiff med svampcrème
Smör- och dillslungad potatis 

Av köket utvald ost
Surdegsbaguette och Triftens mörka Solroslimpa med vispat smör

Pris per person: 565 kronor

”Vår-mingel”/Studentmottagning – ”Fingerfood”
Sliders med rostbiff, ruccola, smulost, grovkornig senapsmajonnäs, picklad gurka och lök
Minimozzarella med tomater och basilika
Västerbottenpaj med crème fraîche och rom
Quinoasallad med picklad rödkål, broccoli och halloumi
Stekt lax med svartkål och citronkräm
Pris per styck: 325 kronor

”Vårfest” / Studentmottagning buffé 1
Vattenmelon- och fetaostsallad
Krämig potatissallad med senapsfrön, rädisor och spenat
Lammfrikadeller med pumpakärnor och en yoghurtsås på mynta, lime och ingefära
Halstrad lax med röd chili, citron, dragonemulsion och ugnsbakad jamsrot
Tomatsallad med rödlök, basilika och kapris, serveras med bröd
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Pris per styck: 395 kronor

”Vårfest” / Studentmottagning buffé 2
Småbladssallad med grillad kyckling, färska grönsaker och honungsvinägrett
Charkbricka med salami, prosciutto och bresaola
Ostbricka med lagrad hårdost, vitmögelost, grönmögelost och marmelad
Marinerade oliver
Hembakad focaccia, baguette och fröknäcke
Fruktfat
Vispat smör
Pris per styck: 295 kronor

matlagning i det fria - vi lagar hos dig

Grillbuffé
På grillen:
Grillad confiterad flankstek
Honungsglacerade grillade kycklingspett
Chilirubbad grillad lax med grillad citron
Grönsaksspett
Tillbehör:
Örtrostad potatis
Coleslaw
Gremolata
Chilimajonnäs
Bearnaisesås
Rödvinssås
Spädbladssallad med säsongens färska grönsaker, sugarsnaps och sparris
Surdegsbaguetter med vispat smör
Pris per person inklusive grill och kock: 595 kronor

Spansk buffé
I ”paellapannan”:
Vegetarisk paella – som grund
Till paellan serveras:
Grillad citron- och örtmarinerad kyckling
Lime och chilimarinerade räkor
Chorizo stekt i vitt vin
Tillbehör:
Patatas bravas
Tortilla – Spansk omelett
Piementos de padrones
Sallad med rostad paprika, tomater, lök, oliver
Aioli och Mojo rojo
Surdegsbaguette och vispat smör
Pris per person inklusive murika och kock: 585 kronor

Dessert och Tårta

Dessert

• Gårdens vaniljpannacotta med inkokt rabarber, smulade citronkakor och rosa minimaränger

• Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon

• Fluffig vegansk chokladmousse på browniebotten med valnötter, saftade hallon och chokladdekor

• Himmelsk vit chokladmousse med hallonpannacotta på saftig, glutenfri, mazarinbotten, med hallon, minimacaron och glittrande chokladdekor

• Sötsyrlig limemousse fylld med interiör av lätt jordgubbsgelé, på sockerkaka, toppad med jordgubbar, limezest och chokladdekor

• Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde, säsongens bär och citronmeliss

Pris per person då du kompletterar din buffé med dessert: 115 kronor

När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.

Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 65 kronor per bit

White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 70 kronor per bit

Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska jordgubbar – 75 kronor per bit

Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 70 kronor per bit

Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 70 kronor

Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 70 kronor per bit

Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 70 kr per bit

Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 70 kronor per bit

Moussetårta – • kombinera choklad och/eller frukt- och bär efter dina önskemål på browniebotten, kokos-och mandelbotten, mazarinbotten, nötmarängbotten – exempel: ljus chokladmousse, fylld med mango- och passionsfruktspannacotta • mörk chokladmousse fylld med hallonpannacotta • vit chokladmousse fylld med vanilj- och limepannacotta – 75 kronor per bit (2 sorters mousse, en botten)

Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din tillställning ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555