BRÖLLOP med Triften

Bröllop med Triften

Vad trevligt att ni planerar för bröllop!

Er bröllopsplanering tillsammans med Triften får en trevlig start med ett inledande möte – antingen på plats på någon av våra restauranger eller på telefon. 

Vi får då tillfälle att lära känna varandra och ni får berätta om hur ni vill att arrangemangen kring er bröllopsdag med vigsel, mingel, middag och fest ska fungera. Vid detta tillfälle pratar vi igenom era önskemål avseende mat och dryck, hur många gäster ni räknar med, om det finns allergier och annat vi behöver känna till vid vår planering av menyn samt tid och plats för er vigsel, transporter och underhållning och annat som kan vara aktuellt för er bröllopsfest. 

När vi fått lite mer information från er sätter vi samman en offert för er. Vi vill gärna att ni återkommer till oss inom en månad efter att vi skickat den, så att vi vet att ni tycker att den motsvarar vad ni efterfrågar och att ni vill gå vidare med planeringen inför er bröllopsdag tillsammans med oss. 

Då ni har haft ert datum för ”osa” brukar det vara lagom att ses igen. 

Nu vet ni lite mer om antalet gäster, om det finns allergier eller andra speciella önskemål beträffande maten och programmet för dagen börjar ta form. Vid detta möte brukar vi prata igenom er bröllopsdag lite mer i detalj och ni erbjuds att provsmaka er bröllopsmiddag tillsammans med den från oss som kommer att vara på plats under bröllopsdagen och vår kökschef. Vill ni göra förändringar i menyn efter provsmakningen görs detta förstås och vi erbjuder vin- och dryckesförslag. Då ni är nöjda med meny och övriga detaljer sammanställs en bekräftelse baserad på vad vi då känner till. 

Härefter kan ni göra förändringar och avboka allt fram till det att det återstår fyra veckor till er bröllopsdag. Ni kan sedan göra förändringar och avboka upp till 20 procent av er boknings totala värde fram till sju dagar innan bröllopsdagen. Från den dagen räknar vi med att genomföra vad vi då kommit överens om. 

Vi är tacksamma för att få besked om alla slags förändringar per e-post. Dagarna innan er bröllopsdag sammanställs all korrespondens i en slutlig bekräftelse som sedan är vårt gemensamma underlag vid genomförande och inför fakturering.

Vi är tacksamma för kontaktuppgifter till er toastmaster för direktkontakt angående talarlista och program för bröllopsdagen och då det återstår någon eller ett par dagar till bröllopsdagen ses vi gärna på plats i festlokalen och går igenom detaljerna.

Hyrgods levereras dagen innan bröllopsdagen och vill ni ha vår hjälp med dekorationer, bordsplacering och dylikt lämnar ni instruktioner om detta. Vi erbjuder oss gärna att finnas på plats för att ta emot leveranser och bud från andra leverantörer som florist, konditor och underhållning. 

Vi tar hand om allt det ni önskar som rör mingel, middag och fest – så att ni kan fokusera på er stora dag!

Se det vi har att erbjuda här – saknar du något – tveka inte att höra av dig 

– vi finns här!

Bröllopspaket

Bröllopspaketen inkluderar BRÖLLOPSMIDDAG med tre sorters canapéer till brudskål, middagsmeny om tre rätter och kaffe.
I menypriset ingår PERSONAL för servering av din beställda meny samt UTRUSTNING – porslin och bestick för dukning och servering av de rätter som ingår i den meny ni beställt samt glas för drycker därtill.

All dryck utöver kaffe och te tillkommer. 

Hela sällskapet serveras samma meny och vi gör anpassningar för allergier, vegetarianer/veganer, dieter osv. 

Vi lyssnar gärna till era förslag och önskemål om menyn för att ni ska få det så som ni önskar. 

Vill ni lägga till någon rätt eller byta ut något – kanske Bröllopstårta och Vickning, kompletterar vi gärna er meny med detta.

Vid bröllopsarrangemang på Triften Enebybergs Gård ingår lokal med matbord och stolar, vita linnedukar och linneservetter och personal till klockan 23, samt iordningställande och städning efter er fest. Extra kostnad för förberedelser, dekorationer samt iordningställande och städning kan tillkomma. Konfetti och liknande som innebär stor nedskräpning är inte tillåtet i våra lokaler. 

Här nedan följer information om:
• MENY- sex menyförslag med priser som inkluderar tilltugg/canapéer till brudskålen, meny medier rätter , PERSONAL och UTRUSTNING för dukning och servering av er meny 
• BRÖLLOPSTÅRTOR
• VICKNING
• PERSONAL
• UTRUSTNING till er dukning och annat som vi kan vara behjälpliga med att hyra ut och leverera till er
• REFERENSER och TIDIGARE UPPDRAG
• VILLKOR för bokning och BETALNING
• KONTAKT

Bröllopsmenyer - 2025

Våra bröllopsmenyer är anpassade till vår- och sommarsäsongen men vi serverar dem förstås gärna hela året och gör då anpassningar utifrån säsongens råvaror. Det går förstås att blanda mellan menyerna eller kombinera er helt egna meny. Priset per person justeras då efter era val och önskemål.

MENY 1

Snittar/cocktailcanapé
• Bondost med plommonmarmelad
• Kallrökt lax med grovkornig senap och dill
• Rökt viltstek med pepparrotscrème

Förrätt
• Triftens Skagenröra med handskalade räkor, citron, dill och pepparrot på smörstekt surdegsbröd

Varmrätt
• Confiterad flankstek med persiljesalsa, krämig senapspotatis, tomatsallad och sommarprimörer

Dessert
• Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar

Pris: 1320 kronor per person

MENY 2

Snittar/cocktailcanapé
• Sikrom med smetana och rödlök
• Grönaärtorcrème med citrongravad smetana
• Prosciutto crudo med melon

Förrätt
• Grillad hjärtsallad med schalottenlöksvinägrett, sotad tonfisk, rödchilimajonnäs och syrligt ingefära

Varmrätt
• Grillad kycklingterrin marinerad i miso, rostad timjanpotatis, broccolibuketter, knippmorötter och citronemulsion

Dessert
• Kalamansimousse på mandelmarängbotten

Pris 1300 kronor per person


MENY 3

Mingel
• Tre typer av röror: Hummus, Basilikacrème och Baba ganoush, serveras med crostini och fröknäcke

Förrätt – sharing
• Två sorter chark – salami och prosciutto
• Två sorter ost – lagrad hård ost och mjuk mögelost med säsongens marmelad
• Marinerade oliver med rosmarin och cornichons
• Minimozzarella med tomater, basilika och olivolja
• Hembakad Focaccia

Varmrätt
• Smörstekt ryggbiff med rödvinssås, rostad timjanpotatis, sommarprimörer och krämig kål- och morotssallad

Dessert
• Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten

Pris: 1450 kronor per person


MENY 4

Snittar/cocktailcanapé
• Västerbottensbrulé med bakade tomater och syrligt gurka
• Triftens Skagenröra med citron, dill och pepparrot
• Rökt viltstek med pepparrotscrème

Förrätt
• Halstrad lax med sotad vårlök , wasabicrème, sojabönor och burrata

Varmrätt
• Kalvytterfilé med portvinssås, säsongens sparris, sommarprimörer och rostad timjanpotatis

Dessert
• Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär

Pris 1 395 kronor per person


MENY 5

Snittar/cocktailcanapé
• Vattenmelon med chèvreost
• Rökt renstek med pepparrotscrème
• Kallrökt lax med grovkornig senap och dill

Förrätt
• Tomat- och olivtartar med basilikacrème, hembakad focaccia och olivolja

Varmrätt
• Bakad röding med Cava- och citrongrässås, forellrom, kröndillolja, blomkålspuré och fänkålsyuzu

Dessert
• Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär

Pris 1 325 kronor per person


MENY 6 – vegan

Snittar/cocktailcanapé
• Crème på lupinbönor med bakade tomater och crema di balsamico
• Örtcrème med krasse och rostade pumpakärnor
• Bakad sötpotatis med auberginecrème

Förrätt
• Socca (kikärtsplättar) med ostronskivlingkebab, tomatconcassé, citron crème och algkaviar

Varmrätt
• Rostade blömkålsbiffar med pumpakärnor och granatäpplen, gräslöscrème och rostad timjanpotatis

Dessert
• Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng

Pris 1 195 kronor per person

BRÖLLOPSTÅRTA

Triften Bageri och Konditori bakar det ni önskar och vi kommer gärna med förslag på fina och fantastiskt goda tårtor som passar en bröllopsmiddag. Vid våra möten går vi igenom önskemål om smaker, utseende och dekorationer och ni får givetvis provsmaka er tårta då vi möts för att gå igenom hela er bröllopsmiddag. 

Pris på våra bröllopstårtor lämnas enligt offert och vill ni byta ut desserten mot bröllopstårta går det bra och vi justerar då menypriset enligt detta. 

VICKNING

Efter en lång dag och festlig kväll är vickningen ofta ett välkommet inslag framåt småtimmarna. 

Här nedan lämnar vi förslag på populär ”natta-mat”:

– Varmkorv/Grillad korv med bröd, senap, ketchup och rostad lök
45 kronor per person 

– Wraps med kyckling ”caesar” eller Skagenröra
65 kronor per person

– ”Smörgås-buffé” (två sorters bröd, smör, ost, skinka, salami, grönsaker) 
50 kronor per person

– Janssons frestelse, bröd, smör och ost 
95 kronor per person

– Pizzaslice (ost, tomatsås, skinka) 
60 kronor per person

PERSONAL

I menypriset ingår en kock och 2 serveringspersonal per ca 40 gäster för servering vid brudskål/mingel och middag om total arbetstid om fem timmar per personal. 

Arbetstid utöver detta debiteras per timme med 425 kronor fram till klockan 23, vid arbetstid därefter tillkommer 100 kronor per timme. 

Triftens personal finns tillgängliga för allt du vill ha hjälp med inför och under din bröllopsdag. 

Vid bröllopsarrangemang på Enebybergs Gård och på Karby Gård är vi alltid på plats från förberedelserna inför att ni och era gäster kommer till dess att alla gått hem.  

Vid bröllopsarrangemang på annan lokal är ett vanligt upplägg är att vår personal anländer för att duka lokalen och ställa iordning inför er ankomst och att ni själva då har ombesörjt möblering och dekorationer av lokalen. Vill ni ha vår hjälp även med detta finns vi självklart tillgängliga och dukar och dekorerar enligt era önskemål och efter er bordsplacering. 

Vi beställer gärna hem blommor efter era önskemål och arrangerar bordsbuketter och övriga blomsterdekorationer – alternativt att er florist levererar detta till oss på bröllopsdagen.  Vi kan ordna med dekorationer, trycka upp placeringskort, menyer och program men mer vanligt är att ni tar fram trycksaker och dekorationer, skyltar och dylikt, som vi placerar ut enligt era instruktioner.

Vår personal stannar gärna kvar efter att middagen serverats och tar hand om disk, ställer iordning och är behjälplig i bar, ordnar för dansgolv, serverar vickning och ställer iordning efter er fest. 

UTRUSTNING – Glas, porslin och bestick

I menypriset ingår glas, porslin och bestick för er beställda meny enligt nedanstående
1 x Champagneglas 
2 x Vinglas 
1 x Vattenglas 
2 x Matgaffel 
2 x Matkniv 
1 x Dessertgaffel 
1 x Dessertsked 
1 x Förrättstallrik 
1 x Varmrättstallrik 
1 x Desserttallrik 
1 x Kaffekopp med fat 
1 x Kaffesked 
Vattenkaraff – ca 1 per fyra gäster
Salt- och pepparkvarn
Mjölkkannor, sockerskålar, kaffe/tekannor för kaffeservering

Hålls er bröllopsfest på lokal där ni har möjlighet att servera egen inköpt dryck, (gäller ej på Triften Enebybergs Gård) kanske ni behöver komplettera med fler glas till eventuell servering av dessertvin, avec och till baren. Vi hyr ut allt som kan behövas till er dukning för 7 kronor per del.

Vi har mycket annat att hyra ut – vi tittar på vad som kan behövas för er och lämnar offert. 

UTRUSTNING – Möbler, linne och annat för en lyckad fest!

Många trevliga festlokaler har utrustning och möbler som ingår i hyran men skulle det saknas eller om ni behöver komplettera med något hyr vi ut allt som behövs för möblering och servering. 

Stolar från 35 kronor per styck 
Bord 70 kronor per styck 
Ståbord (60 cm i diameter) 170 kronor 
Linneduk 75 kronor 
Linneservett 9 kronor 
”Strumpa” till ståbord 115 kronor 

Vid hyra ingår leverans inom Täby och Danderyd samt disk och tvätt. 

Vill ni ha matlagning på plats har vi grillar och muurika. 

Vi hjälper gärna till att ordna med ljud- och ljusutrustning till tal, dans och underhållning och har kontakter med musiker och annan underhållning.

Berätta om vad ni önskar så fixar vi det mesta!

Referenser och tidigare uppdrag

Vi lämnar gärna referenser om ni vill höra hur våra tidigare brudpar upplevt samarbetet med oss.

Vi har arrangerat bröllopsmiddag och fest i egna och hyrda lokaler samt hemma hos brudpar över hela stockholmregionen (även i skärgården och små avstickare långt ut på landet) sedan 2016, bland annat på nedanstående platser. 
Triften Enebybergs Gård, Danderyd

Karby Gård – Huvudbyggnaden, Täby
Karby Gård – Hönshuset, Täby
Rönninge By Täby

Kvarntorpsgården Täby
Blynäsgården Vaxholm

VILLKOR för bokning och BETALNING

Då vi kommit överens om meny och övrigt kring arrangemanget sammanställs en bekräftelse. Alla priserna är inklusive moms och med reservation för ändringar vid betydande prisförändringar vi inte råder över. De priser och övriga villkor som anges i den bekräftelse som ni accepterat fyra veckor innan er bröllopsdag gäller.

Det vi kommit överens om i bekräftelsen kan ändras och avbokas i sin helhet fram till fyra veckor innan bröllopsdagen. Härefter kan ändringar och avbokning göras med upp till 20 procent av det totala värdet av er bokning fram till fyra dagar innan bröllopsdagen. När det återstår sju dagar räknar vi med att genomföra det vi då kommit överens om och ni debiteras för det. Tillkommer något i sista stund brukar vi oftast kunna lösa det.

Alla förändringar av bekräftad beställning sker skriftligen via e-post till Triften.

Betalning sker mot faktura i efterskott. Fakturan har 10 dagars betalningstid och vi föredrar att skicka den med e-post till den som tagit emot bekräftelsen. För fakturering behöver vi er hemadress och era fullständiga namn. Vid sen betalning påförs avgift för påminnelse och ränta.

Observera att de boknings- och betalningsvillkor som här ovan anges endast gäller för de delar av ert bröllopsarrangemang som Triften råder över.
Hyra av exempelvis extern lokal, underhållning, transporter, ljud- och ljusanläggningar och dylikt, som ni själva eller Triften hyr in för er räkning kan ha andra boknings- och betalningsvillkor, som då gäller i de delar. 

KONTAKT
Telefon TRIFTEN: 08 244 555
Epost TRIFTEN: boka@triften.se

Bella Hägg – ansvarig på Triften Enebybergs gård och Karin Leyon – ansvarig Fest och Event för Catering

Bella Hägg • bella@triften.se • 0702 592 478

Karin Leyon • karin@triften.se • 072 567 44 66