Festmiddag på Enebybergs Gård

Välkommen på fest!

Triftens Festmenyer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt – lokalen med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas, bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt ljusstakar med kronljus.

Vi hjälper dig gärna med dekorationer och blommor och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest. 

Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.

Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig!
boka@triften.se • 08 244 555

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier och dieter.

”Lax”
Förrätt
Creme Ninon, skummande grön ärtsoppa med champagne, räkor och riven färsk pepparrot
Varmrätt
Inkokt lax, dillkokt färskpotatis, pressgurka och örtemulsion
Dessert
Gårdens vaniljpannacotta med inkokta rabarber toppad med smulade citronkakor och rosa mini maränger
Pris per person: 625 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Burrata med tomatchutney, basilikapesto på pumpakärnor, crostini och rostad mandel
Varmrätt
Grillad vårkyckling med primörsallad, stekt polenta och emulsionssås med torkade tomater
Dessert
Mjuk rödvinbärsruta med havrecrumble pudrad med florsocker serveras med ”fluffig” hemkokt vaniljsås
Pris per person: 625 kronor

”Entrecôte” 
Förrätt
Fjällrödingtartar med sallad på fänkål, äpplen och dill och ruccolaemulsion
Varmrätt
Entrecôte med rostad nypotatis och harissa, haricots verts och chimichurri
Dessert
Syrlig limemousse med en jordgubbsinteriör på en botten av sockerkaka toppad med jordgubbar, limezest och choklad dekor
Pris pers person: 695 kronor

”Oxfilé”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Helstekt oxfilé med potatiskaka, madeirasås, broccolibuketter och glaserade morötter
Dessert 
Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde, säsongens bär och citronmeliss 
Pris per person: 715 kronor

”Torsk”
Förrätt
Säsongens sparris med gravadcitronemulsion, stekt sidfläsk och krispiga chips
Varmrätt
Smörpocherad torskrygg, bakat ägg, potatisterrine, broccolibuketter, smålök och beurre blanc med citron
Dessert
Flädermarinerade jordgubbar med mascarponekräm, drömmar och riven vit choklad
Pris per person: 695 kronor

”Röding”
Förrätt
Tartar på nymald kalv, färsk rödlök, bakad äggcrème, pepparrot, cheddarflarn, eldad gurka och fröknäcke
Varmrätt
Halstrad röding med säsongens sparris, rotfruktspuré, syrade betor och smörad äppelsky
Dessert
Himmelsk vit chokladmousse med hallonpannacotta på en saftig glutenfri mazarinbotten toppad med hallon, minimacron och glittrig choklad dekor
Pris per person: 695 kronor

”Kalvytterfilé”
Förrätt
Sotad tonfisk med gravad avokado, rödchilimajonnäs, picklad gurka och sojatapioca
Varmrätt
Kalvytterfilé med karamelliserad portvinslök, rostad potatis, krispiga primörer och rödvinssås
Dessert
Choklad-trio, tre lager av chokladmousse toppad med kakao och chokladdekor och färska hallon
Pris per person: 695 kronor

DIN FESTMENY

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma rätter. Vi anpassar för allergier och dieter.

Förrätter

• Creme Ninon, skummande grön ärtsoppa med champagne, räkor och riven färsk pepparrot

• Burrata med tomatchutney, basilikapesto på pumpakärnor, crostini och rostad mandel

• Säsongens sparris med gravadcitronemulsion, stekt sidfläsk och krispiga chips

• Fjällrödingtartar med sallad på fänkål, äpplen och dill och ruccolaemulsion

• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd

• ”Skärgårdstallrik” med rökt vitfisk, sikrom, gräddfil, gräslök och rågflarn

• Sotad tonfisk med gravad avokado, rödchilimajonnäs, picklade gurka och sojatapioca

• Klassisk Gubbröra på Triftens solrosbröd

• Kalvtartar på nymald kalvfilé, färska rödlök, bakad äggcrème, pepparrot, cheddarflarn, eldad gurka och fröknäcke

 

Varmrätter

• Ugnsbakad rotselleri, sojastekt svamp och rödlöksfyllning, krispig polenta och tomatragu

• Inkokt lax, dillkokt färskpotatis, pressgurka och örtemulsion

• Smörpocherad torskrygg, bakat ägg, potatisterrine, broccolibuketter, smålök och beurre blanc med citron

• Halstrad röding med säsongens sparris, rotfruktspuré, syrade betor och smörad äppelsky

• Grillad vårkyckling med primörsallad, stekt polenta och emulsionssås med torkade tomater

• Kalvytterfilé med karamelliserad portvinslök, rostad potatis, krispiga primörer och rödvinssås

• Entrecôte med rostad nypotatis och harissa, haricots verts och chimichurri

• Helstekt oxfilé med potatiskaka, madeirasås, broccolibuketter och glaserade morötter

Dessert

• Sommardrömmen – Triftens gräddglass på en bädd av vaniljdrömmar, toppad med sommarens bär

• Triftens kanelbullekaka med en kula krämig bryntsmörglass, toppad med svarta vinbär

• Fräsch hallonsorbet med minimaränger och färsk mynta

• Gårdens vaniljpannacotta med inkokt rabarber, smulade citronkakor och rosa minimaränger

• Flädermarinerade jordgubbar med mascarponekräm, drömmar och riven vit choklad

• Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon

• Fluffig vegansk chokladmousse på browniebotten med valnötter, saftade hallon och chokladdekor

• Himmelsk vit chokladmousse med hallonpannacotta på saftig, glutenfri, mazarinbotten, med hallon, minimacaron och glittrande chokladdekor

• Sötsyrlig limemousse med en interör av lätt jordgubbsgelé, på sockerkaka, toppad med jordgubbar, limezest och chokladdekor

• Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde, säsongens bär och citronmeliss

Pris per person 3 rätter:
725 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
585 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
525 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av minst trerättersmeny för 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information. 


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din festmiddag ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555