Festmiddag på Enebybergs Gård

Välkommen på fest!

Triftens Festmenyer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt – lokalen med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas, bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt ljusstakar med kronljus.

Vi hjälper dig gärna med dekorationer och blommor och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest. 

Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.

Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig!
boka@triften.se • 08 244 555

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier och dieter.

”Lax”
Förrätt
Jordärtskockssoppa med Västerbottenbrûlée, dillolja, späda skott och friterade rotfrukter
Varmrätt
Inkokt lax med dillkokt potatis, pressgurka och dillmajonnäs
Dessert
Vaniljpannacotta med en äppelkompott och mandel- och havrecrunch
Pris per person: 595 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Bettartar med getostcrème, riven pepparrot, kapris, finhackad schalottenlök och picklad gurka
Varmrätt
Grillad örtkycklingterrin med rostade höstprimörer och potatis serveras med dragonsky
Dessert
Brownie med ljus chokladtryffel, lättvispad grädde och färska hallon
Pris per person: 595 kronor

”Kammusslor”
Förrätt
Kalvtartar med dijonnaise, bakat ägg, pepparrot, lök, Västerbottenschips och rågflarn
Varmrätt
Sotade Kammusslor med Avrugakaviar, mandelpotatisstomp, limevinägrett, späda skott och bryntsmörpulver
Dessert
Mango- och passionsfruktsbakelse – mousse i två lager på mandel- och kokos daquoisebotten, serveras med halloncoulis och färska bär
Pris per person: 645 kronor

”Hälleflundra”
Förrätt
Sotad tonfisk med gravad avokado, rödchilimajonnäs, picklade gurka och sojatapioca
Varmrätt
Pocherad hälleflundra med räkor, gräslökssås, potatispuré och picklade betor
Dessert
Chokladmousse fylld med karamellpannacotta serveras med färska bär och krispig nötchoklad
Pris per person: 645 kronor

”Kalvytterfilé”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Kalvytterfilé med karamelliserad portvinslök, rostad potatis, höstprimörer och tryffelhollandaise
Dessert
Creme brûlée med vanilj och färska hallon
Pris per person: 645 kronor

”Hjort” 
Förrätt
”Skärgårdstallrik” med rökt vitfisk, sikrom, gräddfil, gräslök och rågflarn
Varmrätt
Enbärsbakad hjortytterfilé med viltsky, höstprimörer, blomkålspuré och rostade hasselnötter
Dessert
Inkokta plommon på browniebotten med fluffig vaniljsås
Pris pers person: 645 kronor

DIN FESTMENY

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma rätter. Vi anpassar för allergier och dieter.

Förrätter

• Bettartar med getostcrème, riven pepparrot, kapris, finhackad schalottenlök och picklad gurka

• Burrata med tomatchutney, persiljapesto med pumpakärnor, crostini och hasselnötter

• Jordärtskockssoppa med Västerbottenbrûlée, dillolja, späda skott och friterade rotfrukter

• Kikärtsplätt med crema di Olive, torkade tomater, gravad citroncrème och vegetarisk rom

• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd

• ”Skärgårdstallrik” med rökt vitfisk, sikrom, gräddfil, gräslök och rågflarn

• Sotad tonfisk med gravad avokado, rödchilimajonnäs, picklade gurka och sojatapioca

• Klassisk Gubbröra på Triftens solrosbröd

• Kalvtartar med dijonnaise, bakat ägg, pepparrot, lök, Västerbottenschips och rågflarn

Varmrätter

• Grillade säsongsgrönsaker med örtkvargdip, stekt tofu, chili, tomatsalsa, spanska mandel och rotfrukts- och potatispuré

• Portabello fylld med rostade tomater och hasselnötter, jordärtskockscrème och friterade rotfrukter

• Sotade Kammusslor med Avrugakaviar, mandelpotatisstomp, limevinägrett, späda skott och bryntsmörpulver

• Inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka och dillkokt potatis

• Pocherad hälleflundra med räkor, gräslökssås, potatispuré och picklade betor

• Grillad örtkycklingterrin med rostade höstprimörer och potatis serveras med dragonsky

• Kalvytterfilé med karamelliserad portvinslök, rostad potatis, höstprimörer och tryffelhollandaise

• Confiterad flankstek med rostade tomater, krämig senapspotatis och gremolata

• Enbärsbakad hjort med viltsky, höstprimörer, blomkålspuré och rostade hasselnötter

Dessert

• Creme brûlée med vanilj och färska hallon

• Färska bär och frukt med lättvispad grädde, maränger, chokladkolasås och Triftens vaniljglass

• Brownie med ljus chokladtryffel, lättvispad grädde och färska hallon

• Vaniljpannacotta med en äppelkompott och mandel- och havrecrunch

• Inkokta plommon på browniebotten med fluffig vaniljsås

• Chokladmousse fylld med karamellpannacotta serveras med färska bär och krispig nötchoklad

• Mango- och passionsfruktsbakelse – mousse i två lager på mandel- och kokos daquoisebotten, serveras med halloncoulis och färska bär

• Zuliakabakelse – hasselnötsmarängbotten, äggkräm och rostad mandel

Pris per person 3 rätter:
675 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
545 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
495 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av minst trerättersmeny för 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information. 


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din festmiddag ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555