Festmiddag på Enebybergs Gård

Välkommen på fest!

Triftens Festmenyer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt.  Egen matsal i fem timmar med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas och bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt fina bordsdekorationer med färska blommor och ljusstakar med kronljus.

Vi hjälper dig gärna med dekorationer och bordsplacering och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest. 

Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.

Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig!  boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.

”Lax”
Förrätt
”Skärgårdsmacka” med rökt sik, sikrom, gräddfil och gräslök
Varmrätt
Inkokt lax, dillkokt färskpotatis, pressgurka och dillmajonnäs
Dessert
Limecheesecake
Pris per person: 660 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Kantarelltoast med gravad citron smetana och blandad krasse
Varmrätt
Grillad kycklingterrin med dragonsky, rostad höstprimörer och rostad polenta med hårdost
Dessert

Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon
Pris per person: 660 kronor

”Vegetariskt”
Förrätt
Rostad polenta med västerbottenost, stekt spenat och marinerad ostronskivling med sojamajonnäs
Varmrätt
Rotselleri cannelloni med pepparrotscrème, rödbetschutney, gräslökscrème och Marconamandel
Dessert
Kardemummapannacotta med bovetesmulor, äpple kompott och chips
Pris per person: 660 kronor

”Röding”
Förrätt
Kalvtartar med dijonnaise, bakat ägg, pepparrot, lök, Västerbottenschips och skorpa
Varmrätt
Bakad röding med stjärnanis vitvinssås, variation av gotländska betor, smörgåskrasse och rotfruktspuré
Dessert
Gårdens créme brulée med kompott på kaneläpplen
Pris per person: 720 kronor

”Gös”
Förrätt
Pumpasoppa med flan av purjolök, bladskott, gravad citron, smetana och gräslöksolja
VarmrättHalstrad gösfilé med saffran aioli créme , rostad vintermorot, fänkål och äpplen sallad och pommes duchesse
Dessert
Chokladmousse med färska bär
Pris per person: 720 kronor

”Kalv”
Förrätt
Halstrad tonfisk med asiatiska kryddor, gravad avokado, röd chilimajonnäs, picklade pak choi
Varmrätt
Kalvstek i timjan med gräddsås och rostad höstsvamp, spetskål, höstprimörer, potatisterrin
Dessert
Vitchokladmousse, atzina, rårörda blåbär, ”Nobless” choklad med hasselnötter
Pris per person: 720 kronor

”Hjort” 
Förrätt
Halstrad lax med stekt lök, burrata med crema de balsamico, gröna sojabönor, dill crème och olja
Varmrätt
Helstekt hjort färserad med rosmarin och rosépeppar, kokt gulbeta med picklade senapsfrön, rostad potatis samt viltsky
Dessert
Brownie med cointreautryffelgrädde och kanderad apelsinskal och oxalis
Pris pers person: 720 kronor

”Lamm”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Stekt lamm med brynt smör smålökar, äpplen och höstsvamp, potatispuré
Dessert
Spröd Pavlova med lättvispad grädde och kompott på bär
Pris per person: 735 kronor

DIN FESTMENY

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.

Förrätter

• Halstrad tonfisk med kryddor, gravad avokado, rödchili majonnäs, picklade pakchoi

• Pumpasoppa med flan av purjolök, bladskott, gravad citron smetana och gräslöksolja

• Halstrad lax med stekt lök, burrata med crema de balsamico, gröna sojabönor, dillcrème och olja

• Kantarelltoast med gravad citron smetana och blandad krasse

• Rostad polenta med Västerbottensost, stekt spenat och marinerad ostronskivling med sojamajonnäs

• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd

• ”Skärgårdsmacka” med rökt sik, sikrom, gräddfil och gräslök

• Kalvtartar med dijonaise, bakad ägg, pepparrot, lök, Västerbottenschips och crostini

Varmrätter

• Helstekt hjort färserad med rosmarin och rosépeppar, kokt gulbeta med picklade senapsfrön, rostad potatis samt viltsky

• Kalvstek i timjan med gräddsås och rostad höstsvamp, spetskål, höstprimörer, potatisterrin

• Grillad flankstek i chilirub med rostad potatis, chimichurri och spetskål, vintermorot med majonnäs

• Stekt lamm med brynt smör smålökar, äpplen och höstsvamp, potatispuré

• Grillad kycklingterrin med dragonsky, rostad höstprimörer och polenta med hårdost

• Halstrad gösfilé med saffran aioli créme , rostad vintermorot, fänkål och äpplen sallad och pommes duchesse

• Bakad röding med stjärnanis vitvinssås, variation av gotländska betor, smörgåskrasse och rotfruktspuré

• Klassisk inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka och färskpotatis

• Rotselleri cannelloni med pepparrotscreme, rödbetor chutney, gräslökscreme och Marconamandel

• Rostad pumpa med chiliflakes, grillost och bakad tomater och citroncreme

Dessert

• Limecheesecake

• Kardemummapannacotta med bovetesmulor, äppelkompott och chips

• Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon

• Gårdens crème brûlé med kompott på kaneläpplen

• Chokladmousse med färska bär

• Vit chokladmousse, atzina, rårörda blåbär, ”Noblesse” choklad med hasselnötter

• Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde och bärkompott

• Brownie med cointreautryffelgrädde, kanderade apelsinskal och oxalis

Pris per person 3 rätter:
750 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
615 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
585 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av minst trerättersmeny för 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information. 


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din festmiddag ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555