Välkommen på fest!
Triftens Festmenyer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt. Egen matsal fram till klockan 23 med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas och bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt fina bordsdekorationer med färska blommor och ljusstakar med kronljus.
Vi hjälper dig gärna med dekorationer och bordsplacering och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 mot en extra kostnad och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest.
Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.
Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig! • boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se
TRERÄTTERSMENYER
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.
”Lax”
Förrätt
Kalvtartar, dijonnäs, bakade ägg, färska pepparrot, Västerbottentuile och fröknäcke
Varmrätt
Confiterad lax med säsongens sparris och rostad persiljerot, dillkokt potatis, Ramslöksås
Dessert
Färska limemarinerade jordgubbar med vaniljglass och mandelflarn
Pris per person: 725 kronor
”Kyckling”
Förrätt
Tonfisktartar med grillad hjärtsallad och sesamfrön, yuzu, chili och ingefäraemulsion
Varmrätt
Kycklingterrin med ruccola och solrosfrön, lime- och pepparklyftpotatis, tryffelsky
Dessert
Rabarberpaj med havre och kardemummasmulor, serveras med vaniljsås
Pris per person: 675 kronor
”Vegetariskt”
Förrätt
Spenatsoppa med tomatconcassé, picklad gurka, mozzarella och muskotnöt (serveras kall)
Varmrätt
Portabello fyllda med brie och krispiga brödsmulor, grönsakssky, potatissallad med grovkornig senaps, selleri, tomater och kapris
Dessert
Grillad ananas med glass
Pris per person: 675 kronor
”Röding”
Förrätt
Säsongens sparris, bakat ägg, lufttorkad skinka, krasse, citronemulsion
Varmrätt
Halstrad röding med rökt crème, citrusfrukter, ”smashad” potatis med örter
Dessert
Mördegstartelett fylld med krämgrädde och jordgubbar
Pris per person: 725 kronor
”Gös”
Förrätt
Ugnsbakad blomkål med krispiga kikärtor, kokos, persilja och Triftens smörstekta levain
Varmrätt
Stekt gös med citrongrässås, grönärtpuré, örtolja, vårprimörer och smörslungad färskpotatis
Dessert
Limecheesecake
Pris per person: 725 kronor
”Kalv”
Förrätt
Grillad fisk med chimichurri, Gotländska betor och sallad
Varmrätt
Kalvmedaillon med Madeirasås, rostad nypotatis och vårprimörer
Dessert
Spröd Pavlova med lättvispad grädde, lemoncurd och bär
Pris per person: 725 kronor
”Flankstek”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med smörstekt levain
Varmrätt
Grillad flankstek, saltgurka, syrlig rödkålsallad med majonnäs och örtrostad potatis
Dessert
”Blondie” – Vitchokladbrownie med hallongrädde
Pris pers person: 700 kronor
DIN FESTMENY
Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.
Förrätter
• Ugnsbakad blomkål med krispiga kikärtor, kokos, persilja och Triftens smörstekta levain
• Burrata med tomatsallad, rostad paprika, sardeller, dressing och levain
• Spenatsoppa med tomatconcassé, picklad gurka, mozzarella och muskotnöt (serveras kall)
• Säsongens sparris, bakat ägg, lufttorkad skinka, krasse, citronemulsion
• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron, på smörstekt surdegsbröd
• Grillad fisk med chimichurri, Gotländska betor och sallad
• Tonfisktartar med grillad hjärtsallad och sesamfrön, yuzu, chili och ingefäraemulsion
• Kalvtartar, dijonnäs, bakade ägg, färska pepparrot, Västerbottentuile och fröknäcke
Varmrätter
• Portabello fyllda med brie och krispiga brödsmulor, grönsakssky, potatissallad med grovkornig senaps, selleri, tomater och kapris
• Confiterad lax med säsongens sparris och rostad persiljerot, dillkokt potatis, Ramslöksås
• Halstrad röding med rökt crème, citrusfrukter, ”smashad” potatis med örter
• Stekt gös med citrongrässås, grönärtpuré, örtolja, vårprimörer och smörslungad färskpotatis
• Kycklingterrin med ruccola och solrosfrön, lime- och pepparklyftpotatis, tryffelsky
• Kalvmedaillon med Madeirasås, rostad nypotatis och vårprimörer
• Grillad flankstek, saltgurka, syrlig rödkålsallad med majonnäs och örtrostad potatis
Dessert
• Färska limemarinerade jordgubbar med vaniljglass och mandelflarn
• Rabarberpaj med havre och kardemummasmulor, serveras med vaniljsås
• Grillad ananas med glass
• Mördegstartelett fylld med krämgrädde och jordgubbar
• Limecheesecake
• Spröd pavlova med lättvispad grädde, lemoncurd och bär
• ”Blondie” – Vitchokladbrownie med hallongrädde
Pris per person 3 rätter:
750 kronor
Pris per person förrätt och varmrätt:
615 kronor
Pris per person varmrätt och dessert:
585 kronor
När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.
Vill du byta ut desserten mot tårta? Då ingår även kaffe eller te i menypriset.
Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 75 kronor per bit
White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 80 kronor per bit
Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska jordgubbar – 85 kronor per bit
Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 80 kronor per bit
Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 80 kronor
Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 80 kronor per bit
Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 80 kr per bit
Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 80 kronor per bit
Mörk chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med hallonmpannacotta på browniebotten • 85 kr/bit
Ljus chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med mango- och passionsfruktspannacotta på browniebotten • 85 kr/bit
Vit chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med jordgubb- och limepannacotta på mazarinbotten • 85 kr/bit
Jordgubbsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten • 85 kr/bit
Mango- och passionsfruktsmousse
blandad mousse på mandeldacquiosebotten • 85 kr/bit
Blåbärsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten • 85 kr/bit
Citronmousse och Champagne
två lager mousse på tunn botten – fylld med champagne- och myntapannacotta på sockerkaksbotten • 85 kr/bit
Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av minst trerättersmeny för 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information.
Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din festmiddag ska bli så som du önskar – vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555