Bjud in till fest!
Triftens Festmenyer beställs för minst 15 personer. I menypriset ingår din beställda meny upplagd på serveringsfat och i skålar av vitt porslin. Varm mat kommer i isolerande boxar som håller maten varm fram till servering. Priset är per person och i det ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna, längre bort tillkommer kostnad.
Vi har duktig serveringspersonal som gärna hjälper dig så att du kan njuta av din middag utan att behöva tänka på uppläggning och servering. Behöver du hjälpa med annat för att din middag ska bli så som du önskar hyr vi ut allt du behöver för din dukning och servering även möbler, dukar, servetter och dekorationer.
Vi hjälper dig gärna med planeringen inför din middag och fest – hör av dig – vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555
TRERÄTTERSMENYER
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier och dieter.
”Lax”
Förrätt
Creme Ninon, skummande grön ärtsoppa med champagne, räkor och riven färsk pepparrot
Varmrätt
Inkokt lax, dillkokt färskpotatis, pressgurka och örtemulsion
Dessert
Gårdens vaniljpannacotta med inkokta rabarber toppad med smulade citronkakor och rosa mini maränger
Pris per person: 535 kronor
”Röding”
Förrätt
Tartar på nymald kalv, färsk rödlök, bakad äggcrème, pepparrot, cheddarflarn, eldad gurka och fröknäcke
Varmrätt
Halstrad röding med säsongens sparris, rotfruktspuré, syrade betor och smörad äppelsky
Dessert
Himmelsk vit chokladmousse med hallonpannacotta på en saftig glutenfri mazarinbotten toppad med hallon, minimacron och glittrig choklad dekor
Pris per person: 595 kronor
”Kyckling”
Förrätt
Burrata med tomatchutney, basilikapesto på pumpakärnor, crostini och rostad mandel
Varmrätt
Grillad vårkyckling med primörsallad, stekt polenta och emulsionssås med torkade tomater
Dessert
Mjuk rödvinbärsruta med havrecrumble pudrad med florsocker serveras med ”fluffig” hemkokt vaniljsås
Pris per person: 535 kronor
”Torsk”
Förrätt
Säsongens sparris med gravadcitronemulsion, stekt sidfläsk och krispiga chips
Varmrätt
Smörpocherad torskrygg, bakat ägg, potatisterrine, broccolibuketter, smålök och beurre blanc med citron
Dessert
Flädermarinerade jordgubbar med mascarponekräm, drömmar och riven vit choklad
Pris per person: 595 kronor
”Kalvytterfilé”
Förrätt
Sotad tonfisk med gravad avokado, rödchilimajonnäs, picklad gurka och sojatapioca
Varmrätt
Kalvytterfilé med karamelliserad portvinslök, rostad potatis, krispiga primörer och rödvinssås
Dessert
Choklad-trio, tre lager av chokladmousse toppad med kakao och chokladdekor och färska hallon
Pris per person: 595 kronor
”Entrecôte”
Förrätt
Fjällrödingtartar med sallad på fänkål, äpplen och dill och ruccolaemulsion
Varmrätt
Entrecôte med rostad nypotatis och harissa, haricots verts och chimichurri
Dessert
Syrlig limemousse med en jordgubbsinteriör på en botten av sockerkaka toppad med jordgubbar, limezest och choklad dekor
Pris pers person: 595 kronor
”Oxfilé”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Helstekt oxfilé med potatiskaka, madeirasås, broccolibuketter och glaserade morötter
Dessert
Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde, säsongens bär och citronmeliss
Pris per person: 615 kronor
Din festmeny
Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.
Förrätter
• Creme Ninon, skummande grön ärtsoppa med champagne, räkor och riven färsk pepparrot
• Burrata med tomatchutney, basilikapesto på pumpakärnor, crostini och rostad mandel
• Säsongens sparris med gravadcitronemulsion, stekt sidfläsk och krispiga chips
• Fjällrödingtartar med sallad på fänkål, äpplen och dill och ruccolaemulsion
• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
• ”Skärgårdstallrik” med rökt vitfisk, sikrom, gräddfil, gräslök och rågflarn
• Sotad tonfisk med gravad avokado, rödchilimajonnäs, picklade gurka och sojatapioca
• Klassisk Gubbröra på Triftens solrosbröd
• Kalvtartar på nymald kalvfilé, färska rödlök, bakad äggcrème, pepparrot, cheddarflarn, eldad gurka och fröknäcke
Varmrätter
• Ugnsbakad rotselleri, sojastekt svamp och rödlöksfyllning, krispig polenta och tomatragu
• Inkokt lax, dillkokt färskpotatis, pressgurka och örtemulsion
• Smörpocherad torskrygg, bakat ägg, potatisterrine, broccolibuketter, smålök och beurre blanc med citron
• Halstrad röding med säsongens sparris, rotfruktspuré, syrade betor och smörad äppelsky
• Grillad vårkyckling med primörsallad, stekt polenta och emulsionssås med torkade tomater
• Kalvytterfilé med karamelliserad portvinslök, rostad potatis, krispiga primörer och rödvinssås
• Entrecôte med rostad nypotatis och harissa, haricots verts och chimichurri
• Helstekt oxfilé med potatiskaka, madeirasås, broccolibuketter och glaserade morötter
Dessert
• Gårdens vaniljpannacotta med inkokt rabarber, smulade citronkakor och rosa minimaränger
• Flädermarinerade jordgubbar med mascarponekräm, drömmar och riven vit choklad
• Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon
• Fluffig vegansk chokladmousse på browniebotten med valnötter, saftade hallon och chokladdekor
• Himmelsk vit chokladmousse med hallonpannacotta på saftig, glutenfri, mazarinbotten, med hallon, minimacaron och glittrande chokladdekor
• Sötsyrlig lime mousse med en interiör av lätt jordgubbsgelé, på sockerkaka, toppad med jordgubbar, limezest och chokladdekor
• Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde, säsongens bär och citronmeliss
Pris per person 3 rätter:
615 kronor
Pris per person förrätt och varmrätt:
500 kronor
Pris per person varmrätt och dessert:
435 kronor
Vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555