Bjud in till fest!
Triftens Festmenyer beställs för minst 15 personer. I menypriset ingår din beställda meny upplagd på serveringsfat och i skålar av vitt porslin. Varm mat kommer i isolerande boxar som håller maten varm fram till servering. Priset är per person och i det ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna, längre bort tillkommer kostnad.
Vi har duktig serveringspersonal som gärna hjälper dig så att du kan njuta av din middag utan att behöva tänka på uppläggning och servering. Behöver du hjälpa med annat för att din middag ska bli så som du önskar hyr vi ut allt du behöver för din dukning och servering även möbler, dukar, servetter och dekorationer.
Vi hjälper dig gärna med planeringen inför din middag och fest – hör av dig – vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555
Direkt till Karin – som hjälper dig med Catering och Event: karin@triften.se • 072 567 44 66
TRERÄTTERSMENYER
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.
”Vegetariskt”
Förrätt
Rostade trio svampar, hembakad focaccia, smetana och algkaviar
Varmrätt
Stekt, brieostfylld portabello med gräslökspotatis, gräddfil och salladsblad
Dessert
Bakade höstfrukter med vaniljmascarponecrème och kardemummasmulor
Pris per person: 565 kronor
”Kyckling”
Förrätt
Tonfisktartar med gurka, dill, äpplen och hjärtsallad med sesamsås
Varmrätt
Stekt kyckling med veloutésås, potatisterrin och primörer
Dessert
”Kondis” – Citrontartelett, macarons och tryffel
Pris per person: 565 kronor
”Röding”
Förrätt
Miniråbiffar på friterade plattor, kimchimajonnäs och smörgåskrasse
Varmrätt
Rimmad och bakad röding med örter, gotländska betor, blomkålspuré med ”champagnesås”
Dessert
Baskisk cheesecake med blåbärscoulis
Pris per person: 585 kronor
”Gös”
Förrätt
Bakat ägg, svampragout, citronemulsion och engelsk muffins
Varmrätt
Halstrad gösfilé med svampsås och sidfläsk, stekt spenat, timjanspotatis och gulbetor
Dessert
Marängsnö med jordgubbsmousse och basilikapärlor
Pris per person: 585 kronor
”Lax”
Förrätt
Tomat- och olivtartar med basilikaolja, burrata och crostini
Varmrätt
Krispig sesamlax med dillemulsion, färskpotatis, syrlig gurka och broccolibukett
Dessert
Citronmousse med karamelliserade pistagenötter och blommor
Pris per person: 585 kronor
”Kalv”
Förrätt
Jordärtskockasoppa med svampknyte, persiljeolja och salladkrasse
Varmrätt
Brasato (marinerad kalv i vin) med potatispuré, grönkål och höstmorot
Dessert
Gårdens crème brulée med färska bär
Pris per person: 615 kronor
”Hjort”
Förrätt
Kantareller/ säsongens svamp, med grillat surdegsbröd, gräddfil, stenbitsrom och örter
Varmrätt
Enbärsbakad hjortstek med viltsky, potatisgratäng, primörer och syltad rödlök
Dessert
Vaniljpannacotta med inkokta äpplen
Pris pers person: 615 kronor
”Oxfilé”
Förrätt
Toast Skagen med pepparrot, dill och citron på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Grillad oxfilé med grönpepparsås, timjanspotatis och brytbönor
Dessert
Äppeltartelett med vaniljsås
Pris pers person: 615 kronor
Din festmeny
Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.
Förrätter
• Jordärtskockssoppa med svampknyte, persiljeolja och salladkrasse
• Kantareller/ säsongens svamp med grillat surdegsbröd, gräddfil, stenbitsrom och örter
• Toast Skagen med pepparrot, dill och citron på smörstekt surdegsbröd
• Tonfisktartar med gurka, dill, äpplen och hjärtsallad med sesamsås
• Tomat- och olivtartar med basilikaolja, burrata och crostini
• Bakat ägg, svampragout, citronemulsion och engelsk muffins
• Miniråbiffar på friterade plattor, kimchimajonnäs och smörgåskrasse
• Rostade trio svampar, hembakad focaccia, smetana och algkaviar
Varmrätter
• Brasato (marinerad kalv i vin) med potatispuré, grönkål och höstmorot
• Enbärsbakad hjortstek med viltsky, potatisgratäng, primörer och syltad rödlök
• Grillad oxfilé med grönpepparsås, timjanspotatis och brytbönor
• Stekt kyckling med veloutésås, potatisterrin och primörer
• Krispig sesamlax med dillemulsion, färskpotatis, syrlig gurka och broccolibukett
• Halstrad gösfilé med svampsås och sidfläsk, stekt spenat, timjanspotatis och gulbetor
• Rimmad och bakad röding med örter, gotländska betor, blomkålspuré med ”champagnesås”
• Stekt, brieostfylld portabello med gräslökspotatis, gräddfil och salladsblad
Dessert
• Gårdens crème brulée
med färska bär
• Vaniljpannacotta med inkokta äpplen
• Äppeltartelett med vaniljsås
• ”Kondis” – Citrontartelett, macarons och tryffel
• Citronmousse med karamelliserade pistagenötter och blommor
• Marängsnö med jordgubbsmousse och basilikapärlor
• Baskisk cheesecake med blåbärscoulis
• Bakade höstfrukter med vaniljmascarponecrème och kardemummasmulor
Pris per person, tre rätter:
635 kronor
Pris per person förrätt och varmrätt:
495 kronor
Pris per person varmrätt och dessert:
455 kronor
När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.
Vill du byta ut desserten mot tårta? Då reduceras menypriset med 45 kronor per person.
Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 65 kronor per bit
White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 70 kronor per bit
Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska bär – 75 kronor per bit
Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 70 kronor per bit
Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 70 kronor
Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 70 kronor per bit
Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 70 kr per bit
Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 70 kronor per bit
Mörk chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med hallonmpannacotta på browniebotten • 75 kr/bit
Ljus chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med mango- och passionsfruktspannacotta på browniebotten • 75 kr/bit
Vit chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med jordgubb- och limepannacotta på mazarinbotten • 75 kr/bit
Jordgubbsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten • 75 kr/bit
Mango- och passionsfruktsmousse
blandad mousse på mandeldacquiosebotten • 75 kr/bit
Blåbärsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit
Citronmousse och Champagne
två lager mousse på tunn botten – fylld med champagne- och myntapannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit
Vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555