Festmiddagar för Catering

Bjud in till fest!

Triftens Festmenyer beställs för minst 15 personer. I menypriset ingår din beställda meny upplagd på serveringsfat och i skålar av vitt porslin. Varm mat kommer i isolerande boxar som håller maten varm fram till servering. Priset är per person och i det ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna, längre bort tillkommer kostnad. 

Vi har duktig serveringspersonal som gärna hjälper dig så att du kan njuta av din middag utan att behöva tänka på uppläggning och servering. Behöver du hjälpa med annat för att din middag ska bli så som du önskar hyr vi ut allt du behöver för din dukning och servering även möbler, dukar, servetter och dekorationer.

Vi hjälper dig gärna med planeringen inför din middag och fest – hör av dig – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.

”Lax”
Förrätt
Kalvtartar, dijonnäs, bakade ägg, färska pepparrot, Västerbottentuile och fröknäcke
Varmrätt
Confiterad lax med säsongens sparris och rostad persiljerot, dillkokt potatis, Ramslöksås
Dessert
Färska limemarinerade jordgubbar med kardemummapannacotta och mandelflarn
Pris per person: 615 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Tonfisktartar med grillad hjärtsallad och sesamfrön, yuzu, chili och ingefäraemulsion
Varmrätt
Kycklingterrin med ruccola och solrosfrön, lime- och pepparklyftpotatis, tryffelsky
Dessert

Rabarberpaj med havre och kardemummasmulor samt vaniljsås
Pris per person: 550 kronor

”Vegetariskt”
Förrätt
Spenatsoppa med tomatconcassé, picklad gurka, mozzarella och muskotnöt (serveras kall)
Varmrätt
Portabello fyllda med brie och krispiga brödsmulor, grönsakssky, potatissallad med grovkornig senaps, selleri, tomater och kapris
Dessert
Grillad ananas med vanilj- och limepannacotta
Pris per person: 550 kronor

”Röding”
Förrätt
Säsongens sparris, bakat ägg, lufttorkad skinka, krasse, citronemulsion
Varmrätt
Halstrad röding med rökt crème, citrusfrukter, ”smashad” potatis med örter
Dessert
Mördegstartelett fylld med krämgrädde och jordgubbar
Pris per person: 615 kronor

”Gös”
Förrätt
Ugnsbakad blomkål med krispiga kikärtor, kokos, persilja och Triftens smörstekta levain
Varmrätt
Stekt gös med citrongrässås, grönärtpuré, örtolja, vårprimörer och smörslungad färskpotatis
Dessert
Limecheesecake
Pris per person: 615 kronor

”Kalv”
Förrätt
Grillad fisk med chimichurri, Gotländska betor och sallad
Varmrätt
Kalvmedaillon med Madeirasås, rostad nypotatis och vårprimörer
Dessert
Spröd pavlova med lättvispad grädde, lemoncurd och bär
Pris per person: 630 kronor

”Flankstek” 
Förrätt
Triftens Toast Skagen med smörstekt levain
Varmrätt
Grillad flankstek, saltgurka, syrlig rödkålsallad med majonnäs och örtrostad potatis
Dessert
”Blondie” – Vitchokladbrownie med hallongrädde
Pris pers person: 585 kronor

Din festmeny

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.

Förrätter

• Ugnsbakad blomkål med krispiga kikärtor, kokos, persilja och Triftens smörstekta levain

• Burrata med tomatsallad, rostad paprika, sardeller, dressing och levain

• Spenatsoppa med tomatconcassé, picklad gurka, mozzarella och muskotnöt (serveras kall)

• Säsongens sparris, bakat ägg, lufttorkad skinka, krasse, citronemulsion

• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron, på smörstekt surdegsbröd

•Grillad fisk med chimichurri, Gotländska betor och sallad

• Tonfisktartar med grillad hjärtsallad och sesamfrön, yuzu, chili och ingefäraemulsion

• Kalvtartar, dijonnäs, bakade ägg, färska pepparrot, Västerbottentuile och fröknäcke

Varmrätter

• Portabello fyllda med brie och krispiga brödsmulor, grönsakssky, potatissallad med grovkornig senaps, selleri, tomater och kapris

• Confiterad lax med säsongens sparris och rostad persiljerot, dillkokt potatis, Ramslöksås

• Halstrad röding med rökt crème, citrusfrukter, ”smashad” potatis med örter

• Stekt gös med citrongrässås, grönärtpuré, örtolja, vårprimörer och smörslungad färskpotatis

• Kycklingterrin med ruccola och solrosfrön, lime- och pepparklyftpotatis, tryffelsky

• Kalvmedaillon med Madeirasås, rostad nypotatis och vårprimörer

• Grillad flankstek, saltgurka, syrlig rödkålsallad med majonnäs och örtrostad potatis

Dessert

• Färska limemarinerade jordgubbar med kardemummapannacotta och mandelflarn

• Rabarberpaj med havre och kardemummasmulor samt vaniljsås

• Grillad ananas med vanilj- och limepannacotta

• Mördegstartelett fylld med krämgrädde och jordgubbar

• Limecheesecake

• Spröd pavlova med lättvispad grädde, lemoncurd och bär

• ”Blondie” – Vitchokladbrownie med hallongrädde

Pris per person, tre rätter:
645 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
525 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
465 kronor

När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.
Vill du byta ut desserten mot tårta? Då reduceras menypriset med 45 kronor per person.


Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 65 kronor per bit

White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 70 kronor per bit

Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska jordgubbar – 75 kronor per bit

Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 70 kronor per bit

Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 70 kronor

Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 70 kronor per bit

Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 70 kr per bit

Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 70 kronor per bit

Mörk chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med hallonmpannacotta på browniebotten • 75 kr/bit

Ljus chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med mango- och passionsfruktspannacotta på browniebotten • 75 kr/bit

Vit chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med jordgubb- och limepannacotta på mazarinbotten • 75 kr/bit

Jordgubbsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten • 75 kr/bit

Mango- och passionsfruktsmousse
blandad mousse på mandeldacquiosebotten • 75 kr/bit

Blåbärsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit

Citronmousse och Champagne
två lager mousse på tunn botten – fylld med champagne- och myntapannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit

Vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555