Festmiddagar för Catering

Bjud in till fest!

Triftens Festmenyer beställs för minst 15 personer. I menypriset ingår din beställda meny upplagd på serveringsfat och i skålar av vitt porslin. Varm mat kommer i isolerande boxar som håller maten varm fram till servering. Priset är per person och i det ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna, längre bort tillkommer kostnad. 

Vi har duktig serveringspersonal som gärna hjälper dig så att du kan njuta av din middag utan att behöva tänka på uppläggning och servering. Behöver du hjälpa med annat för att din middag ska bli så som du önskar hyr vi ut allt du behöver för din dukning och servering även möbler, dukar, servetter och dekorationer.

Vi hjälper dig gärna med planeringen inför din middag och fest – hör av dig – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.

”Lax”
Förrätt
”Skärgårdsmacka” med rökt sik, sikrom, gräddfil och gräslök
Varmrätt
Inkokt lax, dillkokt färskpotatis, pressgurka och dillmajonnäs
Dessert
Limecheesecake
Pris per person: 535 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Kantarelltoast med gravad citron, smetana och blandad krasse
Varmrätt
Grillad kycklingterrin med dragonsky, rostad höstprimörer och rostad polenta med hårdost
Dessert

Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon
Pris per person: 535 kronor

”Vegetariskt”
Förrätt
Rostad polenta med västerbottenost, stekt spenat och marinerad ostronskivling med sojamajonnäs
Varmrätt
Rotsellericannelloni med pepparrotscrème, rödbetschutney, gräslökscrème och Marconamandel
Dessert
Kardemummapannacotta med bovetesmulor, äpple kompott och chips
Pris per person: 535 kronor

”Röding”
Förrätt
Kalvtartar med dijonnaise, bakat ägg, pepparrot, lök, Västerbottenschips och skorpa
Varmrätt
Bakad röding med stjärnanis vitvinssås, variation av gotländska betor, smörgåskrasse och rotfruktspuré
Dessert
Gårdens créme brulée med kompott på kaneläpplen
Pris per person: 595 kronor

”Gös”
Förrätt
Pumpasoppa med flan av purjolök, bladskott, gravad citron, smetana och gräslöksolja
Varmrätt
Halstrad gösfilé med saffransaiolicrème , rostad vintermorot, fänkål- och äppelsallad och pommes duchesse
Dessert
Chokladmousse med färska bär
Pris per person: 595 kronor

”Kalv”
Förrätt
Halstrad tonfisk med asiatiska kryddor, gravad avokado, röd chilimajonnäs och picklad pak choi
Varmrätt
Kalvstek i timjan med gräddsås och rostad höstsvamp, spetskål, höstprimörer, potatisterrin
Dessert
Vitchokladmousse, atzina, rårörda blåbär, ”Nobless” choklad med hasselnötter
Pris per person: 595 kronor

”Hjort” 
Förrätt
Halstrad lax med stekt lök, burrata med crema de balsamico, gröna sojabönor, dillcrème och olja
Varmrätt
Helstekt hjort, färserad med rosmarin och rosépeppar, kokt gulbeta med picklade senapsfrön, rostad potatis samt viltsky
Dessert
Brownie med cointreautryffelgrädde, kanderade apelsinskal och oxalis
Pris pers person: 595 kronor

”Lamm”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Stekt lamm med brynt smör, smålökar, äpplen, höstsvamp och potatispuré
Dessert
Spröd Pavlova med lättvispad grädde och kompott på bär
Pris per person: 615 kronor

Din festmeny

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.

Förrätter

• Halstrad tonfisk med asiatiska kryddor, gravad avokado, röd chilimajonnäs och picklad pak choi

• Pumpasoppa med flan av purjolök, bladskott, gravad citron, smetana och gräslöksolja

• Halstrad lax med stekt lök, burrata med crema de balsamico, gröna sojabönor, dillcrème och olja

• Kantarelltoast med gravad citron smetana och blandad krasse

• Rostad polenta med Västerbottensost, stekt spenat och marinerad ostronskivling med sojamajonnäs

• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd

• ”Skärgårdsmacka” med rökt sik, sikrom, gräddfil och gräslök

• Kalvtartar med dijonaise, bakad ägg, pepparrot, lök, Västerbottenschips och crostini

Varmrätter

• Helstekt hjort, färserad med rosmarin och rosépeppar, kokt gulbeta med picklade senapsfrön, rostad potatis samt viltsky

• Kalvstek i timjan med gräddsås och rostad höstsvamp, spetskål, höstprimörer, potatisterrin

• Grillad flankstek i chilirub med rostad potatis, chimichurri och spetskål, vintermorot med majonnäs

• Stekt lamm med brynt smör smålökar, äpplen, höstsvamp och potatispuré

• Grillad kycklingterrin med dragonsky, rostad höstprimörer och polenta med hårdost

• Halstrad gösfilé med saffransaiolicrème , rostad vintermorot, fänkål- och äppelsallad och pommes duchesse

• Bakad röding med stjärnanis vitvinssås, variation av gotländska betor, smörgåskrasse och rotfruktspuré

• Klassisk inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka och färskpotatis

• Rotsellericannelloni med pepparrotscreme, rödbetschutney, gräslökscreme och Marconamandel

• Rostad pumpa med chiliflakes, grillost och bakad tomater och citroncreme

Dessert

• Limecheesecake

• Kardemummapannacotta med bovetesmulor, äppelkompott och chips

• Bageriets trio – tre lager chokladmousse (vit, ljus och mörk choklad) med kakaopuder, chokladdekor och färska hallon

• Gårdens crème brûlé med kompott på kaneläpplen

• Chokladmousse med färska bär

• Vit chokladmousse, atzina, rårörda blåbär, ”Noblesse” choklad med hasselnötter

• Spröd Pavlova med Triftens egenkokade limoncurd med lättvispad grädde och bärkompott

• Brownie med cointreautryffelgrädde, kanderade apelsinskal och oxalis

Pris per person, tre rätter:
615 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
500 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
435 kronor

Vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555