Buffé och mingel på Enebybergs Gård

Buffé, Mingel och den lite enklare måltiden

På Enebybergs Gård

Triftens bufféer är komponerade för att erbjuda säsongens bästa råvaror och passa för årstiden. Se detta som exempel på vad vi kan göra. Vi anpassar varje buffé efter önskemål, smaker och sammanhang.

Nedan hittar du förslag på snacks och snittar till drinken före middagen, fingerfood för mingelmiddagen, smörrebröd, wraps, smörgåstårta, sallad och poke bowl för den lite lättare måltiden.

Triftens Festbufféer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt.  Egen matsal i fem timmar med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas och bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt fina bordsdekorationer med färska blommor och ljusstakar med kronljus.

Vi hjälper dig gärna med dekorationer och bordsplacering och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest. 

Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.

Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig!  boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se

Priserna är per person och inklusive 12 procent moms.

Buffémiddagar

Triftens höst- och vinterbuffé
Triften surdegsbaguette
Vispat smör
Höstsallad med grillad svartrot och vinägrett
Rostad blomkål med timjan, crema de balsamico och rostad pumpafrön
Rödbetsbakad lax med pepparrot och spenat
Örtrostad potatis
Helstekt hjortytterfilé med rostad palsternacka och morötter
Kyckling i bitar med salsa verde
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Pris per person: 595 kronor

Triftens festbuffé
Triften Surdegsbaguetter
Vispat smör
Rostbiff med persiljesalsa och kål med morotsmajonnäs (coleslaw)
Rostad potatis, spetskål och rödlök
Chilibakad lax med grillad citron och limeaioli
Svenska primörer
Höstsäsongsallad med dressing
Två av köket utvalda ostar med hemgjord marmelad
Pris per person: 565 Kronor

Triftens gröna
Triften surdegsbaguette
Vispat smör
Falafel med myntayoghurt
Rostad blomkål med timjan, crema di balsamico och mandlar
Quinoasallad med picklad spetsrödkål och rostad broccoli
Örtrostad potatis
Höstsallad med gråärtor och dressing
Mozzarella med mixtomater och basilikaolja
Pris per person: 515 Kronor

Triftens Smörgåsbord
Två sorters inlagd sill (efter säsong)
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Gräddfil och picklad rödlök
Västerbottenspaj
Triftens Skagenröra med dill, pepparrot och citron
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonnäs
Rökt laxrulle med pepparrotskräm
Grillat kycklingbröst med citron och timjan
Rostbiff med svampcrème
Smör- och dillslungad potatis 

Kökets utvalda ost
Surdegsbaguette och Triftens mörka Solroslimpa med vispat smör

Pris per person: 765 kronor

Italiensk buffé
Triftens Foccacia med rosmarin
Säsongens tomater, basilika olja och crema de balsamico
Grillade grönsaker med vitlök och olivolja
Kronärtskocka a la romana med grillad hjärtsallad med schalottenlök vinägrett
Saltimbocca (kalv med prosciutto crudo) och salvia
Pumpafröpesto med risoni
Salami Napoli och oliver
Kökets utvalda ost med hemgjord marmelad
Pris per person: 550 kronor

Meze – orientalisk buffé
Friterad fetaost med mynta
Mhammara paprika och valnötsröra
Hummus – kikärtsröra
Baba ganoush – grillad aubergineröra
Lammspett med sju sorters kryddor
Kyckling shawarma med toum (vitlöksdipp)
Falafel med myntyoghurt
Nybakat pitabröd
Pris per person: 550 kronor

Asiatisk fusion
Marinerad pak choi med yuzu, gurka, salladslök och jordnötter
Halstrad, sojamarinerad lax med limemajonnäs
Risnudlar med morötter, paprika, broccoli, lime och röd chili
Vietnamesiska vårrullar med king oyster, ostronskivling och citron vinägrett
Karaage (friterad) kyckling med chilimajonnäs
Stekt tofu, svartrot och morötter med misosås
Pris per person: 550 Kronor

Buffé med matlagning - i vår vackra trädgård

Grillbuffé
På grillen:
Grillad confiterad flankstek
Honungsglacerade grillade kycklingspett
Chilirubbad grillad lax med grillad citron
Grönsaksspett
Tillbehör:
Örtrostad potatis
Coleslaw
Gremolata
Chilimajonnäs
Bearnaisesås
Rödvinssås
Spädbladssallad med säsongens färska grönsaker, sugarsnaps och sparris
Surdegsbaguetter med vispat smör
Pris per person inklusive grill och kock: 675 kronor

Spansk buffé
I ”paellapannan”:
Vegetarisk paella – som grund
Till paellan serveras:
Grillad citron- och örtmarinerad kyckling
Lime och chilimarinerade räkor
Chorizo stekt i vitt vin
Tillbehör:
Patatas bravas
Tortilla – Spansk omelett
Piementos de padrones
Sallad med rostad paprika, tomater, lök, oliver
Aioli och Mojo rojo
Surdegsbaguette och vispat smör
Pris per person inklusive murika och kock: 645 kronor

Mingel och den lite lättare måltiden

Då det är gott med något att äta – en lite lättare lunch eller ett tilltugg före middagen, under ett mingel, vid en paus under ett möte eller vid den lite enklare mottagningen.

Minsta beställning för 10 personer av samma sak • Priserna anges per portion och inklusive 12 procent moms.

Tilltugg/Snacks
• Crostini med tapenade
• Rotfruktschips
• Marconamandlar
• Marinerade oliver
Pris 50 kronor per portion

Snittar
• Örtkräm och rostade solroskärnor – 45 kronor
• Ostkräm på lagrad hårdost med hemkokt marmelad – 50 kronor
• Laxröra med grovkornig senap – 55 kronor
• Skagenröra med dill, citron och pepparrot – 55 kr
• Rökt viltstek med pepparrotskräm – 55 kronor

”Plock”
• Charkbricka – salami och lufttorkad skinka, oliver, picklad minigurka, Triftens fröknäcke och surdegsbröd, vispat smör 145 kr
• Ostbricka med lagrad hård- och krämig ost, Triftens marmelad, fröknäcke och crostini, frukt, vispat smör 145 kr

Fingerfood 
med kött
• Triftens baguette fylld med rostbiff med grovkornig senapsmajonnäs, ruccola och pickad rödlök
• Tartar på oxfilé, västerbottenchips och tryffelmajonnäs
• Råbiff med srirachamajonnäs och kroepoek (räkchips)
• Krispig panerad kycklingfilé med chilidipp

Pris per st: 85 kronor

med fisk och skaldjur
• Laxtartar med picklade senapsfrön på gulbetsfolie och västerbottenchips
• Minipizza med ansjovis och parmesan (toastmelba med fyllning)
• Ceviche med räkor, lime, gurka och chili
• Halstrad tonfisk med sojamajonnäs och gravad avokadocrème
• Minicrabcakes med dijonnaise och gurka
• Halstrad sojamarinerad lax med limemajonnäs på hjärtsallad
Pris per st: 85 kronor

vegetariskt och veganskt
• Krispig polenta med spenat och stekt svamp (vegansk)
• Jordärtskocksbark med algsallad (veg)
• Socca (kikärtsplätt) med algkaviar och växtbaserad crème fraîche (vegansk)
Pris per st: 80 kronor

Cocktailcanapé de lux
• Sikrom med smetana och rödlök
• Kallrökt lax med pepparrotscrème
• Västerbottenbrûlé med bakade tomater och bränd gurka
• Tartar på oxfilé, tryffelmajonnäs och Västerbottenschips
• Crème på lupinbönor med picklad rödlök på fröknäcke bröd (vegansk)
• Avocadocrème med belugalinser och blåbär
• Gråärtorcrème med rårörd lingon och pepparort (vegansk)
• Manchego med hemgjord plommonmarmelad och honungsrostad valnötter
Pris per styck: 65 kronor

Wraps
• Falafel, couscous- och persiljesallad , limecreme, rostade grönsaker – 135 kr
• Skagen, pepparrot, dill, majonnäs, bladsallad, gurka – 145 kr
• Grillad kyckling, bacon, tomater, romansallad, gurka, caesardressing – 145 kr
• Kallrökt lax med pepparrotscrème, sallad, gurka, picklade rödkål och tomater – 145 kr


Paj
serveras med side sallad, två sorters bröd, vispat smör och skivad ost
• Quiche Lorraine – ost och skinka
• Fetaost, spenat broccoli och tomater (vegetarisk)
• Kyckling, champinjoner, purjolök, soltorkade tomater
Serveras med sallad med färska grönsaker, bröd, smör och skivad ost
Pris per person: 195 kronor

Smörrebröd
• Kallrökt lax, örtcreme och picklad rödlök på surdegsbröd
• Chilirubbad flankstek med dansk remoulad på Triftens Solroslimpa
• Gotländska picklade betor med chevre créme på Triftens Solroslimpa
• Rosmarinkyckling med rostade äpplen och limemajonnäs på Triftenlimpa
Pris per styck: 95 kronor | Tre olika sorter/ per person: 265 kronor

Smörgåstårta
• Räkor och lax – fyllning med skagenröra och laxröra – 155kr/bit
• Lufttorkad skinka och ost – fyllning med örtcrème och oliver  125kr/bit
• Säsongens grönsaker med kikärtor och paprikaröra 125kr/bit
Serverad som bakelser, tillkommer 10 kronor per bit.


Sallad
serveras med två sorters bröd och vispat smör
• Triftens räksallad med avokado, tomater, krämig ägg, citron med Rhode Island dressing
• Caesarsallad med örtmarinerat kycklingbröst, rökt sidfläsk, parmesan och krutonger
• Rostade och picklade gotländska betor med romansallad, chèvre, svartris, rostade pumpafrön och honung- och citronvinägrett
• Sallad Nicoise med tonfisk, romansallad, tomater, potatis, krämig kokt ägg och haricots verts
Pris per person: 185 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av buffémeny för minst 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information.


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din bjudning ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se