Buffé och mingel på Enebybergs Gård

Buffé, Mingel och den lite enklare måltiden

På Enebybergs Gård

Triftens bufféer är komponerade för att erbjuda säsongens bästa råvaror och passa för årstiden. Se detta som exempel på vad vi kan göra. Vi anpassar varje buffé efter önskemål, smaker och sammanhang.

Nedan hittar du förslag på snacks och snittar till drinken före middagen, fingerfood för mingelmiddagen, smörrebröd, wraps, smörgåstårta, sallad och poke bowl för den lite lättare måltiden.

Beställning för minst 15 personer. Priserna är per person och inklusive 12 procent moms.

Buffémiddagar

Triftens sommarbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Helstekt rostbiff med ruccola, basilika och nobisdressing
Räksallad med säsongens sparris, gräslök, tomater, handskalade räkor och citronvinägrett
Rödbetsbakad lax med pepparrot och vattenkrasse
Grillad kyckling med citron, timjan, oliver och salsa verde
Svenska primörer
Fransk potatissallad
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Trädgårdssallad med dressing
Pris per person: 545 kronor

Triftens festbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Chilirubbad lax med citronaioli
Nattbakad confiterad flankstek med persiljesalsa
Krämig potatissallad med grovkornig senapssås och rädisor
Svenska primörer
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Trädgårdssallad med dressing
Pris per person: 515 kronor

Triftens gröna
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Falafel med myntayoghurt
Nattbakad rotselleri med rostade nötter och brynt smör
Grillad aubergine med gurkmeja- och ingefärsyoghurt
Rostad butternutpumpa, röd chili och rostade betor
Citronbakad blomkål med tabbouleh och granatäpple
Svartkål med bakade tomater, paprika och rostade mandlar
Pris per person: 445 kronor

Triftens Smörgåsbord
Två sorters inlagd sill (efter säsong)
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Gräddfil och picklad rödlök
Västerbottenspaj
Triftens Skagenröra med dill, pepparrot och citron
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonnäs
Rökt laxrulle med pepparrotskräm
Grillat kycklingbröst med citron och timjan
Rostbiff med svampcrème
Smör- och dillslungad potatis 

Kökets utvalda ost
Surdegsbaguette och Triftens mörka Solroslimpa med vispat smör

Pris per person: 675 kronor

”Vår-mingel” / Studentmottagning ”Fingerfood”
Sliders med rostbiff, ruccola, smulost, grovkornig senapsmajonnäs, picklad gurka och lök
Minimozzarella med tomater och basilika
Västerbottenpaj med crème fraîche och rom
Quinoasallad med picklad rödkål, broccoli och halloumi
Stekt lax med svartkål och citronkräm
Pris per styck: 395 kronor

Italiensk buffé
Zucchini alla Griglia – grillad zucchini med hyvlad parmesan, olivolja och oliver
Kronärtskockssallad med marinerade oliver, spenat och oregano
Mozzarella Caprese – tomat och mozzarella med basilika och olivolja
Prosciutto é Melone – parmaskinka med melon
Carpaccio di Bresaola – tunnskuret nötkött med Parmigiano Regianno och ruccola
Vitello tonnato – kalv med tonfisksås
Focaccia och Taleggio
Pris per person: 515 kronor

Meze – orientalisk buffé
Friterad fetaost med mynta
Muhammara – paprika och valnötsröra
Hummus
Baba ganoush – grillad aubergineröra
Lammspett med sju sorters kryddor
Kyckling shawarma med toum (vitlöksdipp)
Tabbouleh
Falafel med myntayoghurt
Nybakat pitabröd
Pris per person: 515 kronor

Asiatisk fusion
Marinerad pak choi med ponzu, asiatiska gurka, salladslök och jordnötter
Halstrad sojamarinerad lax med majonnäs
Risnudlar med morötter, lime och röd chili
Vietnamesiska vårrullar med king oyster, ostronskivling och citronvinägrette
Marinerade kycklingvingar med soja- och ingefärssås
Stekt tofu, haricot verts och sojabönor med misosås
Pris per person: 515 kronor

”Vårfest” / Studentmottagning buffé 1
Vattenmelon- och fetaostsallad
Krämig potatissallad med senapsfrön, rädisor och spenat
Lammfrikadeller med pumpakärnor och en yoghurtsås på mynta, lime och ingefära
Halstrad lax med röd chili, citron, dragonemulsion och ugnsbakad jamsrot
Tomatsallad med rödlök, basilika och kapris, serveras med bröd
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Pris per styck: 475 kronor

”Vårfest” / Studentmottagning buffé 2
Småbladssallad med grillad kyckling, färska grönsaker och honungsvinägrett
Charkbricka med salami, prosciutto och bresaola
Ostbricka med lagrad hårdost, vitmögelost, grönmögelost och marmelad
Marinerade oliver
Hembakad focaccia, baguette och fröknäcke
Fruktfat
Två olika röror
Vispat smör
Pris per styck: 375 kronor

Buffé med matlagning - i vår vackra trädgård

Grillbuffé
På grillen:
Grillad confiterad flankstek
Honungsglacerade grillade kycklingspett
Chilirubbad grillad lax med grillad citron
Grönsaksspett
Tillbehör:
Örtrostad potatis
Coleslaw
Gremolata
Chilimajonnäs
Bearnaisesås
Rödvinssås
Spädbladssallad med säsongens färska grönsaker, sugarsnaps och sparris
Surdegsbaguetter med vispat smör
Pris per person inklusive grill och kock: 625 kronor

Spansk buffé
I ”paellapannan”:
Vegetarisk paella – som grund
Till paellan serveras:
Grillad citron- och örtmarinerad kyckling
Lime och chilimarinerade räkor
Chorizo stekt i vitt vin
Tillbehör:
Patatas bravas
Tortilla – Spansk omelett
Piementos de padrones
Sallad med rostad paprika, tomater, lök, oliver
Aioli och Mojo rojo
Surdegsbaguette och vispat smör
Pris per person inklusive murika och kock: 595 kronor

Mingel och den lite lättare måltiden

Då det är gott med något att äta – en lite lättare lunch eller ett tilltugg före middagen, under ett mingel, vid en paus under ett möte eller vid den lite enklare mottagningen.

Minsta beställning för 10 personer av samma sak • Priserna anges per portion och inklusive 12 procent moms.

Snittar / Tilltugg
• Chips – 35 kronor
• Crostini med tapenade – 35 kronor
• Laxröra med grovkornig senap – 55 kronor
• Ostkräm på lagrad ost och hemkokt marmelad – 55 kronor
• Rökt viltstek med pepparrotskräm – 55 kronor
• Örtkräm med rostade pumpakärnor – 55 kronor

• Charkbricka – lufttorkad skinka, rökt skinka, salami, oliver, Triftens fröknäcke, surdegsbaguette och vispat smör – 115 kronor per person
• Ostbricka – brieost, grönmögelost, lagrad hårdost, Triftens marmelad, frukt, Triftens fröknäcke, crostini och vispat smör – 115 kronor per person

Fingerfood 
med kött
• Rostbiff slider med ruccola, smulost och grovkornig senapsmajonnäs – 75 kronor
• Pimentos de padron med fyllning och sidfläsk – 75 kronor
• Tartar på oxfile, västerbottenchips och tryffelmajonnäs – 75 kronor
• Råbiff med kapris och picklad schalottenlök i bladsallad, toppad med srirachamajonnäs – 75 kronor
• Krispig panerad kycklingfilé med chilidipp- 65 kronor
• Kalkonfärsbiffar med picklad kålsallad och citronyoghurt- 75 kronor
• Parmaskinka med melon och balsamico – 65 kronor

med fisk och skaldjur
• Ceviche med räkor, lime och chili – 75 kronor
• Halstrad tonfisk med chilimajonnäs och gravad avokadokräm – 75 kronor
• Halstrad marinerad lax med bönkräm på hjärtsallad- 75 kronor
• Mini-crabcakes med dijonnäs och gurka – 75 kronor

vegetariskt och veganskt
• Chèvre, päron, valnötter och balsamico på Triftens surdegsbröd – 70 kronor
• Socca (kikärtsplätt) med algkaviar och växtbaserad crème fraîche (vegansk) – 65 kronor
• Vietnamesisk vårrulle med svamp och grönsaker, serveras med dippsås (vegansk) – 70 kronor
• Jordärtskocksbark (vegansk)  med algsallad – 75 kronor

Cocktailcanapé de lux
• Skagenröra med dill, citron och pepparrot
• Sikrom med smetana och rödlök
• Kallrökt lax med örtpepparrotskräm och rom
• Västerbottenbrûlé med bakade tomater och säsongens sparris
• Tartar på oxfilé, tryffelmajonnäs och Västerbottenschips
• Confiterad flankstek med gräslökskräm
• Lupinekräm med picklad lök och krasse på fröknäcke (vegan)
• Manchego med fikonmarmelad och honungsrostade valnötter
Pris per styck: 60 kronor

Wraps
• Falafel, persiljesallad, citronkräm och rostade grönsaker – 115 kronor
• Skagen, pepparrot, dill, majonnäs och bladsallad – 135 kronor
• Ceasar – grillad kyckling, bacon, tomater, romansallad, gurka och caesardressing – 125 kronor
• Lax med picklad spetskål, sallad, gurka, spenat, sallad och gräslökskräm – 135 kronor


Paj
serveras med side sallad, två sorters bröd, vispat smör och skivad ost
• Quiche Lorraine – ost och skinka
• Fetaost, spenat broccoli och tomater (vegetarisk)
• Kyckling, champinjoner, purjolök, soltorkade tomater
Serveras med sallad med färska grönsaker, bröd, smör och skivad ost
Pris per person: 185 kronor

Smörrebröd
• Ugnsrostade gotländska betor med timjan och chèvrekräm på surdegsbröd- 85 kronor per styck
• Kallrökt lax, örtkräm och picklad rödlök på surdegsbröd – 90 kronor per styck
• Getost med säsongens marmelad och rostade mandlar på Triftens Solroslimpa – 85 kronor per styck
• Confiterad flankstek med dansk remoulad på Triftens Solroslimpa – 90 kronor per styck
• Skagenröra med citron, pepparrot och dill på surdegsbröd – 90 kronor per styck

Smörgåstårta
Serveras uppskuren som bakelser, en bit per person.
• Räkor och lax – fyllning med skagenröra och kallrökt laxröra – 145 kronor per bit
• Lufttorkad skinka och ost – fyllning med färskostkräm med oliver och gräslök – 125 kronor per bit
• Röra på kikärtor och grönärtor med säsongens grönsaker som garnering – 125 kronor per bit


Sallad
serveras med två sorters bröd och vispat smör
• Triftens räksallad med avokado, tomatsalsa, krämigt ägg, citron och Rhode Island dressing
• Ceasarsallad med örtmarinerad kycklingbröst, rökt sidfläsk, parmesan och krutonger
• Rostade, picklade betor med frisésallad, chèvre, tabbouleh, rostade pumpafrön och
en vinägrette på rosmarin, honung och citron
Pris per person: 165 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av buffémeny för minst 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information.


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din bjudning ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se