Buffé och mingel på Enebybergs Gård

Buffé, Mingel och den lite enklare måltiden

På Enebybergs Gård

Triftens bufféer är komponerade för att erbjuda säsongens bästa råvaror och passa för årstiden. Se detta som exempel på vad vi kan göra. Vi anpassar varje buffé efter önskemål, smaker och sammanhang.

Nedan hittar du förslag på snacks och snittar till drinken före middagen, fingerfood för mingelmiddagen, smörrebröd, wraps, smörgåstårta, sallad och paj för den lite lättare måltiden.

Triftens Festbufféer serveras på ENEBYBERGS GÅRD för minst 15 personer. I menypriset ingår allt.  Egen matsal i fem timmar med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas och bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt fina bordsdekorationer med färska blommor och ljusstakar med kronljus.

Vi hjälper dig gärna med dekorationer och bordsplacering och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest. 

Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.

Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig!  boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se

Priserna är per person och inklusive 12 procent moms.

Buffémiddagar

Triftens höst- och vinterbuffé
Triften surdegsbaguette
Vispat smör
Höstsallad med grillad svartrot och vinägrett
Rostad blomkål med timjan, crema de balsamico och rostad pumpafrön
Rödbetsbakad lax med pepparrot och spenat
Örtrostad potatis
Helstekt hjortytterfilé med rostad palsternacka och morötter
Kyckling i bitar med salsa verde
Två av kökets utvalda ostar med hemgjord marmelad
Pris per person: 595 kronor

Triftens festbuffé
Triften Surdegsbaguetter
Vispat smör
Rostbiff med persiljesalsa och kål med morotsmajonnäs (coleslaw)
Rostad potatis, spetskål och rödlök
Chilibakad lax med grillad citron och limeaioli
Svenska primörer
Höstsäsongsallad med dressing
Två av köket utvalda ostar med hemgjord marmelad
Pris per person: 565 Kronor

Triftens gröna
Triften surdegsbaguette
Vispat smör
Falafel med myntayoghurt
Rostad blomkål med timjan, crema di balsamico och mandlar
Quinoasallad med picklad spetsrödkål och rostad broccoli
Örtrostad potatis
Höstsallad med gråärtor och dressing
Mozzarella med mixtomater och basilikaolja
Pris per person: 515 Kronor

Triftens Smörgåsbord
Två sorters inlagd sill (efter säsong)
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Gräddfil och picklad rödlök
Västerbottenspaj
Triftens Skagenröra med dill, pepparrot och citron
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonnäs
Rökt laxrulle med pepparrotskräm
Grillat kycklingbröst med citron och timjan
Rostbiff med svampcrème
Smör- och dillslungad potatis 

Kökets utvalda ost
Surdegsbaguette och Triftens mörka Solroslimpa med vispat smör

Pris per person: 765 kronor

Italiensk buffé
Triftens Foccacia med rosmarin
Säsongens tomater, basilika olja och crema de balsamico
Grillade grönsaker med vitlök och olivolja
Kronärtskocka a la romana med grillad hjärtsallad med schalottenlök vinägrett
Saltimbocca (kalv med prosciutto crudo) och salvia
Pumpafröpesto med risoni
Salami Napoli och oliver
Kökets utvalda ost med hemgjord marmelad
Pris per person: 550 kronor

Meze – orientalisk buffé
Friterad fetaost med mynta
Mhammara paprika och valnötsröra
Hummus – kikärtsröra
Baba ganoush – grillad aubergineröra
Lammspett med sju sorters kryddor
Kyckling shawarma med toum (vitlöksdipp)
Falafel med myntyoghurt
Nybakat pitabröd
Pris per person: 550 kronor

Asiatisk fusion
Marinerad pak choi med yuzu, gurka, salladslök och jordnötter
Halstrad, sojamarinerad lax med limemajonnäs
Risnudlar med morötter, paprika, broccoli, lime och röd chili
Vietnamesiska vårrullar med king oyster, ostronskivling och citron vinägrett
Karaage (friterad) kyckling med chilimajonnäs
Stekt tofu, svartrot och morötter med misosås
Pris per person: 550 Kronor

Buffé med matlagning - i vår vackra trädgård

Grillbuffé
På grillen:
Grillad confiterad flankstek
Honungsglacerade grillade kycklingspett
Chilirubbad grillad lax med grillad citron
Grönsaksspett
Tillbehör:
Örtrostad potatis
Coleslaw
Gremolata
Chilimajonnäs
Bearnaisesås
Rödvinssås
Spädbladssallad med säsongens färska grönsaker, sugarsnaps och sparris
Surdegsbaguetter med vispat smör
Pris per person inklusive grill och kock: 675 kronor

Spansk buffé
I ”paellapannan”:
Vegetarisk paella – som grund
Till paellan serveras:
Grillad citron- och örtmarinerad kyckling
Lime och chilimarinerade räkor
Chorizo stekt i vitt vin
Tillbehör:
Patatas bravas
Tortilla – Spansk omelett
Piementos de padrones
Sallad med rostad paprika, tomater, lök, oliver
Aioli och Mojo rojo
Surdegsbaguette och vispat smör
Pris per person inklusive murika och kock: 645 kronor

Mingel och den lite lättare måltiden

Då det är gott med något att äta – en lite lättare lunch eller ett tilltugg före middagen, under ett mingel, vid en paus under ett möte eller vid den lite enklare mottagningen.

Minsta beställning för 10 personer av samma sak • Priserna anges per portion och inklusive 12 procent moms.

Tilltugg/Snacks
• Crostini med tapenade
• Rotfruktschips
• Marconamandlar
• Marinerade oliver
Pris 50 kronor per portion

Snittar
• Laxröra med grovkornig senap
• Ostcrème på lagrad ost och hemkokt marmelad
• Rökt viltstek med pepparrotscrème
• Örtcreme med rostade pumpakärnor
Pri per styck: 55 kr

”Plock”
• Charkbricka – salami och lufttorkad skinka, oliver, picklad minigurka, Triftens fröknäcke och surdegsbröd, vispat smör
• Ostbricka med lagrad hård- och krämig ost, Triftens marmelad, fröknäcke och crostini, frukt, vispat smör
Pri per portion: 145 kr

Fingerfood 
med kött
• Toast Pelle Jansson med sikrom och äggcreme
• Rostbiffbaguette med smulost, grovkornig senapsmajonnäs och kålsallad
• Krispig, panerad kycklingfilé med chilidipp
Pris per st: 85 kronor

med fisk och skaldjur
• Mini Crab Rolls med sellerisallad, röd chili, majonnäs och gräslök
• Marinerad laxtartar med risvinäger, ingefära, rättika och limeemulsion, på hjärtsallad
• Halstrad tonfisk med chilimajonnäs och gravad avokadocrème
Pris per st: 85 kronor

vegetariskt och veganskt
• Risoni med pumpafrön pesto
• Jordärtskocksbark med algsallad
• Vietnamesisk vårrulle med svamp och grönsaker, dippsås
Pris per st: 80 kronor

Cocktailcanapé de lux
• Skagenröra med dill, citron och pepparrot
• Sikrom med smetana och rödlök
• Kallrökt lax med örtpepparrotscrème och rom
• Fransk Bondost med hemgjord marmelad
• Gougères (pâte à choux) med lagrad ost
Pris per styck: 65 kronor

Wraps
• Mozzarella, ruccola, pumpafrön pesto, sallad, tomater
• Falafel, persiljesallad, citroncrème, rostade grönsaker
• Skagen, pepparrot, dill, majonnäs, bladsallad
• Caesar grillad kyckling, bacon, tomater, romansallad, gurka, caesardressing
• Lax med picklad spetsrödkål, gurka, spenat, sallad och gräslökcrème
Pris per styck: 140 kr

PHOTO-2023-09-17-18-57-59 4

 


Paj
serveras med side sallad, två sorters bröd och vispat smör
• Quiche Lorraine – ost och skinka
• Kyckling, champinjoner, purjolök, soltorkade tomater
• Fetaost, spenat, broccoli och tomater (vegetarisk)
• Ricotta med sojabönor och rostad morot, lök, selleri (vegetarisk)
Pris per person: 195 kronor

Smörrebröd
• Chilirubbad flankstek med dansk remoulad Triftens Solroslimpa
• Stekt kyckling, grönpeppar med citronmajonnäs och lagrad ost på Levain
• Tonfisksallad med picklad morot, gurka och rödlök på Triftens Solroslimpa
• Kallrökt lax, örtcrème och picklad rödlök på Triftenlimpa
• Rökt fisk med senapsmajonnäs, rödlök och gräslök, på Triftens Solroslimpa
• Grillad aubergine med pumpafröpesto och sesamfrön med mozzarella på Triftenlimpa
• Ungsrostade gotländska betor med timjan, chèvrecrème på Levain
Per styck 95 kr, tre stycken 265 kr

Smörgåstårta
• Räkor och lax – fyllning med Skagenröra – 150 kr per bit
• Lufttorkad skinka och ost – fyllning med färskostcrème med oliver och gräslök – 125 kr per bit
• Kikärtor- och grönärtorröra med säsongens grönsaker – 125 Kr per bit
• Caesar – kyckling med caesardressing, bacon och soltorkade tomater – 145 kr per bit
• Champinjoncrème med solrosfrön och äggcreme – kr 135 kr per bit
Serverad som bakelser, tillkommer 10 kronor per bit.

 


Sallad
serveras med två sorters bröd och vispat smör
Sallad
serveras med två sorters bröd och vispat smör
• Matvetesallad med småbladssallad, tomater, gurka, mynta och fetaost
• Risnudelsallad med krispiga crudités och marinerad tofu
• Triftens räksallad med avokado, tomatsalsa, krämigt ägg och citron med Rhode Island dressing
• Caesarsallad med örtmarinerat kycklingbröst, rökt sidfläsk, parmesan och krutonger
• Rostade betor med friséesallad, chèvre, svartris, rostade pumpafrön och rosmarin-, honung- och citronvinaigrette
Pris per person: 185 kronor

IMG_3791

Vår- och sommar

gäller 1 april – 30 september

Triftens festbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Helgrillad chilirubbad lax med citronnette
Stekt flankstek med persiljesalsa
Krämig potatissallad med grovkornig senapssås, spetskål och kapris
Rostade primörer
Trädgårdssallad med dressing
Två utvalda ostar från köket med hemkokt marmelad
Pris per person: 585 kronor

Asiatisk fusion
Edamame med olivolja
Halstrad sojamarinerad lax med limeemulsion
Rostad aubergine med fermenterad soja
Vietnamesiska vårrullar med säsong svampar och vegansk dippsås
Risnudlar med morötter, gurka, lime och röd chili
Kycklingspett med ingefära, soja och sesamfrön
Pris per person: 550 kronor

Triftens sommarbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Helstekt Rostbiff med ruccola och gräslökscrème
Räksallad med säsongens sparris, gräslök, tomater, handskalad räkor och citronvinägrett
Rödbetsbakad lax med pepparrot och vattenkrasse
Grillad kyckling med citron, timjan och salsa verde
Rostade primörer
Fransk potatissallad
Trädgårdssallad med dressing
Två utvalda ostar från köket med hemkokt marmelad
Pris per person: 615 kronor

Meze – orientalisk buffé
Friterad fetaost med mynta
Mhammara – paprika och valnötsröra
Hummus – kikärtsröra
Baba ganoush – grillad aubergineröra
Lammspett med sju sorters kryddor
Kyckling shawarma med toum (vitlöksdipp)
Tabbouleh
Falafel med myntyoghurt
Nybakat pitabröd
Pris per person: 550 kronor

Triftens gröna
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Grillad ost med bladsallad och färska grönsaker
Falafel med myntayoghurt
Bakad rotselleri med tomatsås och rostad svamp
Potatissallad med grovkornig senap, spetskål, spenat och kapris
Rostad pumpa med röd chili och Parmigiano Reggiano
Citronbakad blomkål med solrosfrön och granatäpplen
Pris per person: 515 kronor

Italiensk buffé
Mozzarella Caprese: tomat och mozzarella med basilika och olivolja
Vitello tonnato: kalv med tonfisksås
Zucchini alla Griglia: grillad zucchini med hyvlad parmesan, olivolja
Risoni med basilikaolja , sockerärtor, marinerade oliver och riven hårdost
Prosciutto e Melone: parmaskinka med melon
Polpette al sugo: italienska köttbullar i tomatsås
Hembakad Focaccia
Av köket utvald italiensk ost
Pris per person: 575 kronor

Triftens Smörgåsbord
Triftens surdegsbaguette och mörka Solroslimpa med vispat smör
Två sorters inlagd sill (efter säsong)
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Gräddfil och picklad rödlök
Västerbottenspaj
Triftens Skagenröra med dill, pepparrot och citron
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonnäs
Rökt laxrulle med pepparrotskräm
Grillat kycklingbröst med citron och timjan
Rostbiff med svampcrème
Smör- och dillslungad potatis
Kökets utvalda ostar
Pris per person: 775 kronor

Brunchbuffé
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Spansk omelett med spenat- och kronärtskockssallad
Glaserade morötter med miso och sesam
Bakat ägg med kaviar och crème fraiche
Avocado de luxe – citrusgravad lax, avokado, pocherat ägg, ruccola, rädisa och koriander på levain
Grillad chorizo med salsa fresco, citronmarinerad spetskål, aioli och rostad potatis
Kyckling Caesar wraps
Amerikanska pannkakor med bacon och lönnsirap
Amerikanska pannkakor med färska bär, vispgrädde och lönnsirap
Morotskaka
Kardemummamums
Brownie med kolatäcke

Pris per person: 445 kronor

Kalla vår- och sommarbufféer

Vårbuffé I / Studentbuffé I
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Trädgårdssallad med färska grönsaker och vinägrett
Grillad kyckling med örter, citron och örteemulsion
Frikadeller (nötfärs) med solrosfrön och mynta-, lime- och gurkayoghurt
Krämig potatissallad med senapsfrön, spetskål, kapris och spenat
Vattenmelon- och fetaostsallad
Två utvalda ostar från köket med hemkokt marmelad
Pris per person: 515 kronor

Vårbuffé II / Studentbuffé II
Triftens surdegsbaguette med vispat smör
Charkbricka med tre sorter kallskuret kött
Ostbricka med tre sorter ost – lagrad, mjuk och mögel ost
Marinerade oliver
Hembakad focaccia
Färska grönsaker i stavar och färska frukter
Pasta sallad med färska grönsaker
Två olika röror
Pris per person: 415 kronor

Vårmingel / Student Fingerfood
(Portionsserverad meny)
Rödbetsbakad lax på hjärtsallad med limeyoghurt
Pastasallad med mozzarella, tomater, basilika olja, oliver
Triftens surdegsbaguette med rostbiff, sallladsblad, smulost, grovkornig senapsmajonnäs och picklad gurka ock lök
Svart ris, picklad rödkål, broccoli och grillost
Sveciapaj med smörgåskrasse
Pris per person: 475 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne, dekorationer samt personal i 5 timmar vid bokning av buffémeny för minst 25 personer.
Mer information om event på Karby Gård – kontakta: stina@triften.se • 0708 150 400
Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information.


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din bjudning ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se