Välkommen på fest!
Triftens Festmenyer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt. Egen matsal fram till klockan 23 med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas och bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt fina bordsdekorationer med färska blommor och ljusstakar med kronljus.
Vi hjälper dig gärna med dekorationer och bordsplacering och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 mot en extra kostnad och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest.
Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.
Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig! • boka@triften.se • 08 244 555
Fest, Event och Konferens – Bella bella@triften.se
Följande menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård.
Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne, dekorationer samt personal i 5 timmar vid bokning av buffémeny för minst 25 personer.
Mer information om event på Karby Gård – kontakta: stina.wallster@triften.se • 0708 150 400
Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information.

Festmenyer för vår och sommar
Serveras på Enebybergs Gård och Karby Gård
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 55 kronor per portion.
”Vegetarisk”
Förrätt
Gazpacho med melon och tomat, mozzarella och basilikaolja
Varmrätt
Ugnsbakad rotselleri med pumpapesto, krispig svamp och balsamicocrème fraiche
Dessert
Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng
Pris per person: 725 kronor
”Kyckling”
Förrätt
Halstrad lax med gravad citronsmetana, rom och dillolja
Varmrätt
Sauterad kyckling scaloppini med citronsås, kokt potatis med gräslök och julienneprimörer
Dessert
Jordgubbstartelette med vaniljkräm, vit choklad och lemoncurd
Pris per person: 725 kronor
”Gös”
Förrätt
Säsongens sparris med gravad citronemulsion och chips av lufttorkad skinka
Varmrätt
Stekt gösfilé med pistagesalsa, betor, brytbönor med ingefära och sidfläsksmul samt rostad potatis
Dessert
Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar
Pris per person: 745 kronor
”Lax”
Förrätt
Rödbetspannacotta, chèvre, kapris, ruccola och hibiscusdressing
Varmrätt
Karamelliserad lax, sparris och broccoli, tomatsalsa och krämig potatissallad
Dessert
Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten
Pris per person: 745 kronor
”Kalv”
Förrätt
Tonfisktartar, avocado och ruccola sallad, kimchiemulsion
Varmrätt
Helstekt kalv tri-tip, brytbönor, majskolvar, tomatsalsa och rostad rosmarinpotatis
Dessert
Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär
Pris per person: 775 kronor
”Ryggbiff”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med citron, dill och pepparrot på smörstekt levain
Varmrätt
Grillad ryggbiff med chimichurri, coleslaw, picklad stekt rödlök och rostad rosmarinpotatis
Dessert
Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär
Pris per person: 775 kronor
Din festmeny
Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.
Förrätter
• Gazpacho med melon och tomat, mozzarella och basilikaolja
• Rödbetspannacotta med chèvre, kapris, ruccola och hibiscusdressing
• Triftens Toast Skagen med citron, dill och pepparrot på smörstekt levain
• Halstrad lax med gravad citronsmetana, rom och dillolja
• Tonfisktartar med avocado- och ruccola sallad och kimchiemulsion
• Rökt makrill med bakat ägg, gräslök och rödlök på Triftens surdegsbröd
• Säsongens sparris med gravad citronemulsion och chips av lufttorkad skinka
Varmrätter
• Ugnsbakad rotselleri, pumpapesto, krispig svamp och balsamicocrème fraiche
• Rostad blomkålsbiff med ostronskivling, pistagepesto och potatisstomp med pepparrot
• Sauterad kyckling scaloppini med citronsås, kokt potatis med gräslök och julienneprimörer
• Helstekt svensk kalv tri-tip med brytbönor, majskolv, rostad rosmarinpotatis och tomatsalsa
• Grillad ryggbiff med chimichurri, coleslaw, picklad stekt lök och rosmarinpotatis
• Stekt gösfilé med pistagesalsa, betor, brytbönor med ingefära och sidfläsksmul samt rostad potatis
• Karamelliserad lax med säsongens sparris och broccoli, krämig potatissallad och tomatsalsa
• Inkokt lax med dill, pressgurka, örtemulsion och kokt färskpotatis
Desserter
• Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng
• Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten
• Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär
• Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär
• Jordgubbstartelette med vaniljkräm, vit choklad och lemoncurd
• Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar
• ”Kondis” – Citrontartelett, macarons och tryffel
Pris per person 3 rätter:
795 kronor
Pris per person förrätt och varmrätt:
645 kronor
Pris per person varmrätt och dessert:
615 kronor



När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.
Vill du byta ut desserten mot tårta? Då ingår även kaffe eller te i menypriset.
Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 75 kronor per bit
White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 80 kronor per bit
Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska bär – 85 kronor per bit
Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 80 kronor per bit
Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 80 kronor
Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 80 kronor per bit
Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 80 kr per bit
Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 80 kronor per bit
Mörk chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med hallonmpannacotta på browniebotten • 85 kr/bit
Ljus chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med mango- och passionsfruktspannacotta på browniebotten • 85 kr/bit
Vit chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med jordgubb- och limepannacotta på mazarinbotten • 85 kr/bit
Jordgubbsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten • 85 kr/bit
Mango- och passionsfruktsmousse
blandad mousse på mandeldacquiosebotten • 85 kr/bit
Blåbärsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten • 85 kr/bit
Citronmousse och Champagne
två lager mousse på tunn botten – fylld med champagne- och myntapannacotta på sockerkaksbotten • 85 kr/bit
Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård.
Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne, dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av minst trerättersmeny för 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information.
Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din festmiddag ska bli så som du önskar – vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555
Direkt till Bella som hjälper dig med allt kring Fest och Event på Enebybergs Gård: bella@triften.se, 070 259 24 78
Direkt till Stina som som hjälper dig med allt kring Fest och Event på Karby Gård: stina.wallster@triften.se, 0708 150 400