Bjud in till fest!
Triftens Festmenyer beställs för minst 15 personer. I menypriset ingår din beställda meny upplagd på serveringsfat och i skålar av vitt porslin. Varm mat kommer i isolerande boxar som håller maten varm fram till servering. Priset är per person och i det ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna, längre bort tillkommer kostnad.
Vi har duktig serveringspersonal som gärna hjälper dig så att du kan njuta av din middag utan att behöva tänka på uppläggning och servering. Behöver du hjälpa med annat för att din middag ska bli så som du önskar hyr vi ut allt du behöver för din dukning och servering även möbler, dukar, servetter och dekorationer.
Vi hjälper dig gärna med planeringen inför din middag och fest – hör av dig – vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555
Direkt till Karin – som hjälper dig med Catering och Event: karin@triften.se • 072 567 44 66
Festmenyer för vår och sommar
TRERÄTTERSMENYER
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som exempelvis LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.
”Vegetarisk”
Förrätt
Gazpacho med melon och tomat, mozzarella och basilikaolja
Varmrätt
Ugnsbakad rotselleri med pumpapesto, krispig svamp och balsamicocrème fraiche
Dessert
Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng
Pris per person: 565 kronor
”Kyckling”
Förrätt
Halstrad lax med gravad citronsmetana, rom och dillolja
Varmrätt
Sauterad kyckling scaloppini med citronsås, kokt potatis med gräslök och julienneprimörer
Dessert
Jordgubbstartelette med vaniljkräm, vit choklad och lemoncurd
Pris per person: 565 kronor
”Gös”
Förrätt
Säsongens sparris med gravad citronemulsion och chips av lufttorkad skinka
Varmrätt
Stekt gösfilé med pistagesalsa, betor, brytbönor med ingefära och sidfläsksmul samt rostad potatis
Dessert
Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar
Pris per person: 615 kronor
”Lax”
Förrätt
Rödbetspannacotta, chèvre, kapris, ruccola och hibiscusdressing
Varmrätt
Karamelliserad lax, sparris och broccoli, tomatsalsa och krämig potatissallad
Dessert
Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten
Pris per person: 615 kronor
”Kalv”
Förrätt
Tonfisktartar, avocado och ruccola sallad, kimchi emulsion
Varmrätt
Helstekt kalv tri-tip, brytbönor, majskolvar, tomatsalsa och rostad rosmarinpotatis
Dessert
Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär
Pris per person: 625 kronor
”Ryggbiff”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med citron, dill och pepparrot på smörstekt levain
Varmrätt
Grillad ryggbiff med chimichurri, coleslaw, picklad stekt rödlök och rostad rosmarinpotatis
Dessert
Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär
Pris per person: 625 kronor
DIN FESTMENY
Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.
Förrätter
• Gazpacho med melon och tomat, mozzarella och basilikaolja
• Rödbetspannacotta med chèvre, kapris, ruccola och hibiscusdressing
• Triftens Toast Skagen med citron, dill och pepparrot på smörstekt levain
• Halstrad lax med gravad citronsmetana, rom och dillolja
• Tonfisktartar med avocado- och ruccola sallad och kimchiemulsion
• Rökt makrill med bakat ägg, gräslök och rödlök på Triftens surdegsbröd
• Säsongens sparris med gravad citronemulsion och chips av lufttorkad skinka
Varmrätter
• Ugnsbakad rotselleri, pumpapesto, krispig svamp och balsamicocrème fraiche
• Rostad blomkålsbiff med ostronskivling, pistagepesto och potatisstomp med pepparrot
• Sauterad kyckling scaloppini med citronsås, kokt potatis med gräslök och julienne
primörer
• Helstekt svensk kalv tri-tip med brytbönor, majskolv, rostad rosmarinpotatis och
tomatsalsa
• Grillad ryggbiff med chimichurri, coleslaw, picklad stekt lök och rosmarinpotatis
• Stekt gösfilé med pistagesalsa, betor, brytbönor med ingefära och sidfläsksmul samt
rostad potatis
• Karamelliserad lax med säsongens sparris och broccoli, krämig potatissallad och tomatsalsa
• Inkokt lax med dill, pressgurka, örtemulsion och kokt färskpotatis
Desserter
• Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng
• Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten
• Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär
• Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär
• Jordgubbstartelette med vaniljkräm, vit choklad och lemoncurd
• Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar
Pris per person, tre rätter:
635 kronor
Pris per person förrätt och varmrätt:
495 kronor
Pris per person varmrätt och dessert:
455 kronor
När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.
Vill du byta ut desserten mot tårta? Då reduceras menypriset med 45 kronor per person.
Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 65 kronor per bit
White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 70 kronor per bit
Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska bär – 75 kronor per bit
Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 70 kronor per bit
Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 70 kronor
Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 70 kronor per bit
Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 70 kr per bit
Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 70 kronor per bit
Mörk chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med hallonmpannacotta på browniebotten • 75 kr/bit
Ljus chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med mango- och passionsfruktspannacotta på browniebotten • 75 kr/bit
Vit chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med jordgubb- och limepannacotta på mazarinbotten • 75 kr/bit
Jordgubbsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten • 75 kr/bit
Mango- och passionsfruktsmousse
blandad mousse på mandeldacquiosebotten • 75 kr/bit
Blåbärsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit
Citronmousse och Champagne
två lager mousse på tunn botten – fylld med champagne- och myntapannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit
Vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555
Direkt till Karin – som hjälper dig med Catering och Event: karin@triften.se • 072 567 44 66