Festmiddagar för Catering

Bjud in till fest!

Triftens Festmenyer beställs för minst 15 personer. I menypriset ingår din beställda meny upplagd på serveringsfat och i skålar av vitt porslin. Varm mat kommer i isolerande boxar som håller maten varm fram till servering. Priset är per person och i det ingår leverans inom Täby, Danderyd och Vallentuna, längre bort tillkommer kostnad. 

Vi har duktig serveringspersonal som gärna hjälper dig så att du kan njuta av din middag utan att behöva tänka på uppläggning och servering. Behöver du hjälpa med annat för att din middag ska bli så som du önskar hyr vi ut allt du behöver för din dukning och servering även möbler, dukar, servetter och dekorationer.

Vi hjälper dig gärna med planeringen inför din middag och fest – hör av dig – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555
Direkt till Karin – som hjälper dig med Catering och Event: karin@triften.se • 072 567 44 66

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier.
För enstaka portioner anpassade för dieter och personliga preferenser så som exempelvis LCHF, Paleo, Keto, GI, tillkommer 50 kronor per portion.

”Vegetariskt”
Förrätt
Rostade trio svampar, hembakad focaccia, smetana och algkaviar
Varmrätt
Stekt, brieostfylld portabello med gräslökspotatis, gräddfil och salladsblad
Dessert
Bakade höstfrukter med vaniljmascarponecrème och kardemummasmulor
Pris per person: 565 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Tonfisktartar med gurka, dill, äpplen och hjärtsallad med sesamsås
Varmrätt
Stekt kyckling med veloutésås, potatisterrin och primörer
Dessert

”Kondis” – Citrontartelett, macarons och tryffel
Pris per person: 565 kronor

”Röding”
Förrätt
Miniråbiffar på friterade plattor, kimchimajonnäs och smörgåskrasse
Varmrätt
Rimmad och bakad röding med örter, gotländska betor, blomkålspuré med ”champagnesås”
Dessert
Baskisk cheesecake med blåbärscoulis
Pris per person: 585 kronor

”Gös”
Förrätt
Bakat ägg, svampragout, citronemulsion och engelsk muffins
Varmrätt
Halstrad gösfilé med svampsås och sidfläsk, stekt spenat, timjanspotatis och gulbetor
Dessert
Marängsnö med jordgubbsmousse och basilikapärlor
Pris per person: 585 kronor

”Lax”
Förrätt
Tomat- och olivtartar med basilikaolja, burrata och crostini
Varmrätt
Krispig sesamlax med dillemulsion, färskpotatis, syrlig gurka och broccolibukett
Dessert
Citronmousse med karamelliserade pistagenötter och blommor
Pris per person: 585 kronor

”Kalv”
Förrätt
Jordärtskockasoppa med svampknyte, persiljeolja och salladkrasse
Varmrätt
Brasato (marinerad kalv i vin) med potatispuré, grönkål och höstmorot
Dessert
Gårdens crème brulée med färska bär
Pris per person: 615 kronor

”Hjort” 
Förrätt
Kantareller/ säsongens svamp, med grillat surdegsbröd, gräddfil, stenbitsrom och örter
Varmrätt
Enbärsbakad hjortstek med viltsky, potatisgratäng, primörer och syltad rödlök
Dessert
Vaniljpannacotta med inkokta äpplen
Pris pers person: 615 kronor

”Oxfilé” 
Förrätt
Toast Skagen med pepparrot, dill och citron på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Grillad oxfilé med grönpepparsås, timjanspotatis och brytbönor
Dessert
Äppeltartelett med vaniljsås
Pris pers person: 615 kronor

Din festmeny

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.

Förrätter

• Jordärtskockssoppa med svampknyte, persiljeolja och salladkrasse

• Kantareller/ säsongens svamp med grillat surdegsbröd, gräddfil, stenbitsrom och örter

• Toast Skagen med pepparrot, dill och citron på smörstekt surdegsbröd

• Tonfisktartar med gurka, dill, äpplen och hjärtsallad med sesamsås

• Tomat- och olivtartar med basilikaolja, burrata och crostini

• Bakat ägg, svampragout, citronemulsion och engelsk muffins

• Miniråbiffar på friterade plattor, kimchimajonnäs och smörgåskrasse

• Rostade trio svampar, hembakad focaccia, smetana och algkaviar

Varmrätter

• Brasato (marinerad kalv i vin) med potatispuré, grönkål och höstmorot

• Enbärsbakad hjortstek med viltsky, potatisgratäng, primörer och syltad rödlök

• Grillad oxfilé med grönpepparsås, timjanspotatis och brytbönor

• Stekt kyckling med veloutésås, potatisterrin och primörer

• Krispig sesamlax med dillemulsion, färskpotatis, syrlig gurka och broccolibukett

• Halstrad gösfilé med svampsås och sidfläsk, stekt spenat, timjanspotatis och gulbetor

• Rimmad och bakad röding med örter, gotländska betor, blomkålspuré med ”champagnesås”

• Stekt, brieostfylld portabello med gräslökspotatis, gräddfil och salladsblad

Dessert

• Gårdens crème brulée
med färska bär

• Vaniljpannacotta med inkokta äpplen

• Äppeltartelett med vaniljsås

• ”Kondis” – Citrontartelett, macarons och tryffel

• Citronmousse med karamelliserade pistagenötter och blommor

• Marängsnö med jordgubbsmousse och basilikapärlor

• Baskisk cheesecake med blåbärscoulis

• Bakade höstfrukter med vaniljmascarponecrème och kardemummasmulor

Pris per person, tre rätter:
635 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
495 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
455 kronor

INFÖR KOMMANDE SÄSONG

Festmenyer för vår och sommar

Serveras från april 2025.

”Vegetarisk”
Förrätt
Gazpacho med melon och tomat, mozzarella och basilikaolja
Varmrätt

Ugnsbakad rotselleri med pumpapesto, krispig svamp och balsamicocrème fraiche
Dessert

Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng
Pris per person: 565 kronor

”Kyckling”
Förrätt
Halstrad lax med gravad citronsmetana, rom och dillolja
Varmrätt
Sauterad kyckling scaloppini med citronsås, kokt potatis med gräslök och julienneprimörer
Dessert
Jordgubbstartelette med vaniljkräm, vit choklad och lemoncurd
Pris per person: 565 kronor

”Gös”
Förrätt
Säsongens sparris med gravad citronemulsion och chips av lufttorkad skinka
Varmrätt
Stekt gösfilé med pistagesalsa, betor, brytbönor med ingefära och sidfläsksmul samt rostad potatis
Dessert
Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar
Pris per person: 615 kronor

”Lax”
Förrätt
Rödbetspannacotta, chèvre, kapris, ruccola och hibiscusdressing
Varmrätt
Karamelliserad lax, sparris och broccoli, tomatsalsa och krämig potatissallad
Dessert
Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten
Pris per person: 615 kronor

”Kalv”
Förrätt
Tonfisktartar, avocado och ruccola sallad, kimchi emulsion
Varmrätt
Helstekt kalv tri-tip, brytbönor, majskolvar, tomatsalsa och rostad rosmarinpotatis
Dessert
Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär
Pris per person: 625 kronor

”Ryggbiff”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med citron, dill och pepparrot på smörstekt levain
Varmrätt
Grillad ryggbiff med chimichurri, coleslaw, picklad stekt rödlök och rostad rosmarinpotatis
Dessert
Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär
Pris per person: 625 kronor

DIN FESTMENY

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 10 personer väljer samma rätter. Vi anpassar förstås för allergier och dieter.

Förrätter
• Gazpacho med melon och tomat, mozzarella och basilikaolja

• Rödbetspannacotta med chèvre, kapris, ruccola och hibiscusdressing

• Triftens Toast Skagen med citron, dill och pepparrot på smörstekt levain

• Halstrad lax med gravad citronsmetana, rom och dillolja

• Tonfisktartar med avocado- och ruccola sallad och kimchiemulsion

• Rökt makrill med bakat ägg, gräslök och rödlök på Triftens surdegsbröd

• Säsongens sparris med gravad citronemulsion och chips av lufttorkad skinka

Varmrätter

• Ugnsbakad rotselleri, pumpapesto, krispig svamp och balsamicocrème fraiche

• Rostad blomkålsbiff med ostronskivling, pistagepesto och potatisstomp med pepparrot

• Sauterad kyckling scaloppini med citronsås, kokt potatis med gräslök och julienne
primörer

• Helstekt svensk kalv tri-tip med brytbönor, majskolv, rostad rosmarinpotatis och
tomatsalsa

• Grillad ryggbiff med chimichurri, coleslaw, picklad stekt lök och rosmarinpotatis

• Stekt gösfilé med pistagesalsa, betor, brytbönor med ingefära och sidfläsksmul samt
rostad potatis

• Karamelliserad lax med säsongens sparris och broccoli, krämig potatissallad och tomatsalsa

• Inkokt lax med dill, pressgurka, örtemulsion och kokt färskpotatis

Desserter

• Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar och maräng

• Citronmousse fylld med mynta- och champagneplatta på sockerkaksbotten

• Pavlova med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär

• Chokladmousse och hallonpannacotta på browniebotten, serveras med färska bär

• Jordgubbstartelette med vaniljkräm, vit choklad och lemoncurd

• Moussebakelse i två lager, med jordgubbsmousse med lime och flädermousse på kokos- och mandeldacquiose, serveras med färska jordgubbar

Pris per person, tre rätter:
635 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
495 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
455 kronor

När det ska firas! Vad passar väl bättre än tårta?
Vi bakar (nästan allt) – här är några exempel.
Vill du byta ut desserten mot tårta? Då reduceras menypriset med 45 kronor per person.


Prinsesstårta – klassisk med tre sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och grädde, grön marsipan, rosa marsipanros och florsocker – 65 kronor per bit

White Lady – tre chokladbottnar, fylld med hallon, chokladtryffelgrädde, grädde, vit marsipan, rosa marsipanros och kakao – 70 kronor per bit

Pinocchiotårta – två bottnar med marängöverbakad sockerkaka och rostad mandel, fylld med grädde och färska bär – 75 kronor per bit

Frukttårta – tre bottnar fylld med hallon, vaniljkräm och grädde, dekorerad med rikligt av säsongens frukt och bär och rostad mandelspån – 70 kronor per bit

Fransk chokladtårta – mörk chokladtårta med chokladglasyr, dekorerad med italiensk maräng, färska hallon och choklad – 70 kronor

Schwarzwaldtårta – tre nötbottnar med vaniljkräm, hasselnötsgrädde och choklad – 70 kronor per bit

Snövittårta – med mandelbotten och maräng fylld med vaniljkräm, hallon och grädde och hyvlad vit choklad – 70 kr per bit

Budapest – nötmarängrulle fylld med grädde och mandarinklyftor eller hallon, choklad och färska bär – 70 kronor per bit

Mörk chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med hallonmpannacotta på browniebotten • 75 kr/bit

Ljus chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med mango- och passionsfruktspannacotta på browniebotten • 75 kr/bit

Vit chokladmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med jordgubb- och limepannacotta på mazarinbotten • 75 kr/bit

Jordgubbsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med limepannacotta på browniebotten • 75 kr/bit

Mango- och passionsfruktsmousse
blandad mousse på mandeldacquiosebotten • 75 kr/bit

Blåbärsmousse
två lager mousse på tunn botten – fylld med vaniljpannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit

Citronmousse och Champagne
två lager mousse på tunn botten – fylld med champagne- och myntapannacotta på sockerkaksbotten • 75 kr/bit

Vi finns här!
boka@triften.se • 08 244 555
Direkt till Karin – som hjälper dig med Catering och Event: karin@triften.se • 072 567 44 66