Om Triften

Ärligt lagat - ärligt bakat

för ärligt talat, det är vad god och bra mat handlar om.

Vill du äta god och vällagad mat och dessutom känna dig trygg med vad maten och brödet innehåller?

Är du nyfiken på hur maten tillagats och hur brödet bakats, varifrån råvarorna kommer och hur det du äter påverkar dig och världen?

Vi vill gärna berätta om det för dig!

 

 

Triften erbjuder gott och bra bröd och tillagad mat, fria från onödiga tillsatser och med råvaror som produceras och levereras med omsorg och kunskap om miljö och människa.

Med måltiden i fokus erbjuder Triften en plats för glada och goda möten mellan människor. Där vi möter varandra och delar upplevelser och erfarenheter, utbyter tankar och åsikter kan världen förändras. Genom att välja Triften tar du mer ansvar utan stora ingrepp i din vardag.

Triften söker nära relationer – till dig som gäst och till maten vi erbjuder dig. Därför använder vi ekologiska råvaror från vårt närområde och från producenter vi känner. Vi vill ha en ärlig och tät dialog om hur vi skapar hållbara matupplevelser med våra leverantörer och med våra gäster. Under måltiden och vid bröddisken möts tankar, synpunkter och idéer.

Triften vill sprida kunskap och göra oss medvetna om hur vi med enkelhet och självklarhet tar mer ansvar för hur vi använder jordens resurser. Vårt sätt att leva kan skapa en mer hållbar, hälsosam och solidarisk värld. Häng med i debatten och kommentera det du gillar och berätta vad du vill veta mer om. Ställ frågor och framför dina synpunkter.

 

 
t38 (1)

Dessutom är Triften en blomma som kan leva i nästan alla världens länder, den växer upp genom asfalten och i de torraste klippskrevorna, men trivs också utmärkt i en liten kruka i köksfönstret eller i blomrabatten. Triften är en överlevare som påminner oss om att så länge det finns liv finns det hopp.