Festmiddag på Enebybergs Gård

Välkommen på fest!

Triftens Festmenyer serveras på Enebybergs Gård för minst 15 personer. I menypriset ingår allt – lokalen med möblering enligt dina önskemål, personal, porslin, glas, bestick för din beställda meny, linnedukar och linneservetter samt ljusstakar med kronljus.

Vi hjälper dig gärna med dekorationer och blommor och vill du bjuda upp till dans eller annan underhållning efter middagen, servera drycker från bar ordnar vi även det. Festen kan pågå till 01 och vår personal finns hos er och ser till att ni får en trevlig kväll. Vi tar förstås hand om städning och ställer iordning efter er fest. 

Fest i hela huset? Visst ordnar vi det. Hör av dig så lämnar vi offert.

Vi hjälper dig att planera din fest – hör av dig!
boka@triften.se • 08 244 555

TRERÄTTERSMENYER

Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma meny men vi anpassar förstås för allergier och dieter.

”Svensk sommar / Inkokt iax”
Förrätt
”Skärgårdsmacka” med rökt aborre, sikrom, gräddfil och vårlök
Varmrätt
Inkokt lax med dillkokt färskpotatis, pressgurka och dillmajonnäs
Dessert
Färska bär med lättvispad grädde och Triftens vaniljglass
Pris per person: 575 kronor

”Svensk sommar / Kyckling”
Förrätt
Strömmingsmacka med potatissallad, picklad lök, senapssås och brynt smör
Varmrätt
Grillad kyckling med dragonsky, primörsallad och rosmarinconfiterad potatis
Dessert
Vaniljpannacotta med inkokt rabarber och kolacrunch
Pris per person: 575 kronor

”Sommarmiddag / Gös”
Förrätt
Säsongens sparris med gravad citron, hollandaisesås och krispiga chips
Varmrätt
Grillad gös med ramslöksemulsion, säsongens primörer och dillslungad färskpotatis
Dessert
Pavlova med lemoncurd, färska bär och lättvispad grädde

Pris per person: 615 kronor

”Sommarmiddag / Röding”
Förrätt
Kalvtartar med ängssyraemulsion, bakat ägg med pepparrot på rågflarn
Varmrätt
Bakad röding med blomkålspuré, picklade gulbetor, svartkål, grapefrukt och champagnesås
Dessert
Sommarbakelse – Jordgubb- och limemousse och flädermousse med mandelflarn och färska jordgubbar (serveras i kopp)
Pris per person: 615 kronor

”Sommarmiddag / Flankstek”
Förrätt
Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
Varmrätt
Nattbakad confiterad flankstek med rostade tomater, gremolata och rödvinssås, serveras med örtrostad färskpotatis
Dessert
Brownie med ljus chokladtryffel och färska hallon
Pris per person: 615 kronor

”Sommarmiddag / Kalvytterfilé”
Förrätt
Råraka serveras med sikrom, smetana och vårlök
Varmrätt
Grillad, confiterad kalvytterfilé serveras med säsongens sparris, rödvinssås, krispiga primörer och rostad färskpotatis
Dessert
Hallonmousse och ljus chokladmousse med färska hallon och browniekrutonger (serveras i kopp)
Pris pers person: 615 kronor

DIN FESTMENY

Kombinera din egen festmeny – två eller tre rätter.
Hela sällskapet om minst 15 personer väljer samma rätter. Vi anpassar för allergier och dieter.

Förrätter
• Betcarpaccio med ruccula, rostade solroskärnor, hyvlad parmesan och olivolja
• Socca (kikärtsplätt) med rotselleritartar oh gravad citron
• Säsongens sparris med gravad citron, hollandaisesås och krispiga chips
• Triftens Toast Skagen med pepparrot, dill och citron och rom, på smörstekt surdegsbröd
• Strömmingsmacka med potatissallad, picklad lök, senapssås och brynt smör
• ”Skärgårdsmacka” med rökt aborre, sikrom, gräddfil och vårlök
• Kalvtartar med ängssyraemulsion, bakat ägg med pepparrot på rågflarn

Varmrätter
• Sotad spetskål med beurre blanc, syrlig fänkål och parmesankrokett (veg)
• Portabello fylld med rostad aubergine och hasselnötter, kronärtskocka, svartrotschips och jordärtskcokscrème (veg)
• Inkokt lax med dillkokt färskpotatis, pressgurka och dillmajonnäs
• Grillad gös med ramslöksemulsion, säsongens primörer och dillslungad färskpotatis
• Bakad röding med blomkålspuré, picklade gulbetor, svartkål, grapefrukt och champagnesås
• Nattbakad confiterad flankstek med rostade tomater, gremolata och rödvinssås, serveras med örtrostad färskpotatis
• Grillad, confiterad kalvytterfilé serveras med säsongens sparris, rödvinssås, krispiga primörer och rostad färskpotatis

Dessert
• Creme brulee med vanilj och färska hallon
• Färska bär med lättvispad grädde och Triftens vaniljglass
• Pavlova med lemoncurd, färska bär och lättvispad grädde
• Brownie med ljus chokladtryffel och färska hallon
• Vaniljpannacotta med inkokt rabarber och kolacrunch
Sommarbakelse – Jordgubb- och limemousse och flädermousse med mandelflarn och färska jordgubbar (serveras i kopp)
• Hallonmousse och ljus chokladmousse med färska hallon och browniekrutonger (serveras i kopp)

Pris per person 3 rätter:
645 kronor

Pris per person förrätt och varmrätt:
525 kronor

Pris per person varmrätt och dessert:
495 kronor

Ovanstående menyer gäller även för servering vid bokning av middag och fest på Karby Gård. Menypriset inkluderar möbler, dukning, linne,dekorationer samt personal 5 timmar vid bokning av minst trerättersmeny för 25 personer. Vid bokning på Karby Gård tillkommer lokalhyra. Lokalen hyrs av Karby Gårds förening, se Karby Gårds hemsida för mer information. https://www.karbygard.se/hyr-lokal


Hör av dig om du har frågor och behöver hjälp med idéer och andra förslag än ovanstående för att din festmiddag ska bli så som du önskar – vi finns här!

boka@triften.se • 08 244 555