Middag • Helg

MIDDAG

onsdag – torsdag 17-21 • fredag 17 – 22 • lördag 12 – 22 • söndag 12-17


Boka gärna bord

ONLINE-BOKNING 
e-post: boka.enebyberg@triften.se 
telefon: 08 244 555 

Boka bord samma kväll?
Ring oss gärna då vi kan ha fullt upp och inte alltid hinner besvara alla mail!

HELG

Brunch
lördag 12 – 15 • söndag 12-16

Afternoon Tea
lördag och söndag 12 -16
Boka i förväg!

Fika
Kom förbi på en fika.
Hos oss finns alltid nybakade bullar och goda bakverk.

Utbudet varierar efter säsong.

MENY • MIDDAG

Förrätt

Triftens Toast Skagen • 195 kr
med pepparrot, dill och citron, toppad med sikrom, på ljust smörstekt surdegsbröd

Hummer i brynt smör • 210 kr
med citronmarinerad kronärtskocka, grönärtpuré, sellerivinaigrette och krispiga potatischips

Biff Rydberg på Wagyubiff • 235 kr
med stekt, tärnad potatis, sauterad lök, senapsgrädde och äggula (storlek som förrätt)

Bettartar • 175 kr
med gula och röda betor, med avokado och marinerad gurka, limeaioli på brioche

Alltid på Enebybergs Gård

Triftens Toast Skagen • 275 kr
med pepparrot, dill och citron, toppad med sikrom, på ljust smörstekt surdegsbröd, serveras med sallad

Triftens Fiskgryta • 285 kr
med lax och torsk, serveras med räkor, aioli och krutonger

Köttbullar • 245 kr
med lingon, inlagd gurka, gräddsås och potatis

Varmrätt

Grillad röding • 325 kr
med picklade betor, forellrom, fänkål- och gurksallad, vitvinssås och potatispuré

Grillad entrecôte • 365 kr
med örtsallad med haricots verts, bakade körsbärstomater, bearnaisesås och pommes frites

Hjortfilé • 395 kr
med enbärs- och rosmarinister, svartrot, lingon, rödvinssås med blåbär och rostad potatis

Rostad butternutpumpa • 295 kr
med veganskt ”smör” gjort på cashewnötter, tahini och tofu, toppat med sallad med valnötter, tranbär och spenat

Dessert

Chokladtryffel • 60 kr
2 sorter chokladtryffel

Citrontarte • 115 kr
med italiensk maräng och färska bär

Klassisk chokladfondant • 145 kr
med vaniljglass och salted caramel-mousse och färska bär

MENY • BRUNCH

French toast • 155 kr
(Fattiga riddare) på brioche, säsongens frukt och bär, vispad crème fraiche och lönnsirap

Avokado Deluxe • 175 kr
med citrusgravad lax, krossad avokado, pocherat ägg, pistagepesto, ruccola, rädisa, koriander på levain

Egg Benedict • 155 kr
med skinka eller avokado, brynt smörhollandaise, pocherade ägg och vattenkrassesallad

Steak and egg • 305 kr
entrecôte serverad med karamelliserad lök, bakade körsbärstomater, rödvinssås och en valfri smårätt (se nedan)

Dubbel cheese burgare • 245 kr
med karamelliserad lök, bacon pommes frites och tryffelmajonnäs

Amerikanska pannkakor • 155 kr
med
– färska bär, vaniljvispad grädde Nutellasås eller lönnsirap
eller
– 3 skivor bacon, vispat brynt smör och lönnsirap

Smårätter

Stekt brysselkål med Caesardressing • 65 kr
Glaserade morötter med miso och sesam • 65 kr
Couscoussallad med citrus, broccoli, fetaost och mynta • 85 kr
Krispig, vitlöksbakad klyftpotatis • 55 kr

Dessert

2 kulor glass • 95 kr
vanilj, passionsfrukt och pistagenötter

Pavlova • 125 kr
med lemon curd, lättvispad vaniljgrädde och bär • 125 kr

2 tryfflar • 60 kr
Din servitör berättar om dagens smaker!

Serveras lördag och söndag 12-16


Brunch för många? Boka i förväg så dukar vi gärna fram vår härliga brunchbuffé!

Afternoon Tea

Triftens eleganta AFTERNOON TEA
med smaker efter säsong – serveras lördag och söndag 12 – 16

Matiga sandwiches, scones, croissant med marmelad och söta bakverk, serveras med apelsinjuice och kaffe eller te.

295 kronor per person • serveras för  två personer eller fler • boka bord för Afternoon Tea

Varmt välkomna till oss!

Är ni sällskap på åtta personer eller fler, ser vi gärna att ni förbeställer er meny för bästa service.  Vi anpassar självklart för allergier och andra önskemål.

I de allra flesta fall kan ni stanna hos oss så länge ni önskar, men vi räknar med att ert besök tar upp till 2,5 timmar och att vi därefter kan behöva ert bord till andra gäster. Vill ni stanna länge är vi därför tacksamma för att ni berättar det för oss så att vi kan planera för det.