MIDDAG

Triften middag för säsongens bästa smaker

Serveras måndag – lördag, från 17. Boka gärna bord: boka@triften.se

t33

Förrätter

Bruchette   95:-

grillat Levainbröd med tomat, olivolja, basilika, vitlök och parmesan samt Tapenade med svarta oliver, vitlök, olivolja och kapris

Crème Ninon  95:-

krämig, grön ärtsoppa, serveras med palsternacksflarn

Laxtartar   135:-

med forellrom, kapris, senapsmajonnäs och rågflarn

Rökt vildand   155:-

med syrade äpplen och apelsinmajonnäs

Kalix Löjrom   265:-

serveras på klassiakt vis med smörstekt, hembakat bröd, crème fraîche, rödlök, gräslök och citron

 

Varmrätter

Kåldolmar 195:-

fyllda med röda linser, serveras med kastanjepuré och friterad ostronskivling

Fiskgryta 195:-

med havskräfta och aioli

Grillad Highland entrecôte 295:-

med grönpepparsås och potatiskroketter

Ankbröst 295:-

majsankbröst serveras med kroppkaka fylld med confiterat anklår och kastanjepuré

Hälleflundra 315:-

pocherad hälleflundra med hummersås och potatisstomp

Håkans köttbullar 175:-

med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis

 

Desserter

Chokladtryffel 45:-

Ostkaka 115:-

med sylt och vispad grädde

Marängswiss 115:-

vaniljglass, banan, vispad grädde och chokladsås

Ostar från Rindö 155:-

med äppelchutney och fröknäcke

 

Till dessert kan du dessutom välja ur dagens utbud från konditorimontern.

Våra yngre gäster väljer från menyn och vi anpassar rätterna efter storlek och smak. Varmrätter för barn upp till 10 år kostar 15 kr x barnets ålder.