KONST

Konst med Triften

Peter Norrman

TRIFTEN I TÄBY BLIR TILLFÄLLIG KONSTPLATFORM

Konstnären Peter Norrman, med rötter i både Brooklyn och Åkersberga, kommer att tillfälligt ta över Triftens lokaler på Stockholmsvägen och skapa en utsällningsplats för konst! 

I hans konstnärliga praktik arbetar han med video, fotografi, skulptur och ljud och använder ofta vardagsmaterial och rumsliga interventioner och för att skapa kopplingar mellan minne, perception, objekt och historia. Han examinerades från Konstfack 2019. 

Först ut blir en expanderad version den välbesökta soloutställningen Norrman visade på Österåkers Konsthall i början av året. I denna installation utgår han både från lokalitet och ett arkiv med föremål som har funnits i hans familj i generationer som på olika sätt har en betydelse för konstnären och som blir till ett underlag för olika fotografiska, filmiska och skulpturala översättningar. Med skeva och ömtåliga skavningar utforskar konstnären stillbildens inneboende två-dimensionalitet, alternativa tryck processer, assemblage och filmens illusion som ett sätt att ifrågasätta vår uppfattning av verkligheten. 

Förhoppningen är att Triften kan fortsätta som tillfällig uställningslokal där Norrman går in en curatorisk och konstnärlig roll med både en fotobaserad uställning på gång samt en uställning där diskussionen kring platsers transformering och historia står i centrum. 

Vi håller avstånd och tar in max 8 pers i lokalen. Konstnären är även på plats på lördagarna. 

Hoppas ni kan komma förbi och uppleva en sinnesrik utställning! 

Triften välkomnar lokala konstnärer att ställa ut. Här har Anna Amgren, Susanne Grahn, Ulla-Britt Hede, Ulrike Nordquist, Anne Vindehall och Julia Melander visat och sålt sina konstverk.


Är du konstnär och vill dela med dig av ditt arbete till Triftens gäster? Hör av dig! kontakt@triften.se

Fotografi på Triften

Bilder på hemsidan är tagna av Fotograf Jessica Welander och Anne Vindehall Smajl Studio.