Fest och Middag

Säsongens festmiddagar serveras här hos oss på TRIFTEN, eller i annan festlokal, hemma, på jobbet eller i föreningen.
Vi skräddarsyr för din fest – låt nedan förslag inspirera!
En festmeny är planerade för sittande middag och kräver då ett större utrymme, både för era gäster att få plats att sitta och för servering då rätterna läggs upp på tallrik inför servering.
Menyerna erbjuds från 10 personer och priserna är inklusive 12 procent moms.
Festmeny – med kött till varmrätt
Förrätt
Bakade betor
med chevremousse, krispig palsternacka och rädisa
Varmrätt
Grillad, confiterad kalvytterfilé
serveras med potatiskaka, sockerärtor, semitorkade tomater och rödvinsås
Dessert
Triftens vaniljglass
med hjortronmylta och kolacrunch
Till menyn serveras kuvertbröd och vispat, brynt smör
Pris per person: 495 kronor
Festmeny – med fisk till varmrätt
Förrätt
Hummersoppa
med hyvlad fänkål och dillflarn
Varmrätt
Rimmad torskrygg
med forellrom, krispig grönkål och citronsmörsås
Dessert
Mörk chokladmousse
med marinerade hösthallon och rostad vitchoklad
Till menyn serveras kuvertbröd och vispat, brynt smör
Pris per person: 495 kronor
Kombinera din meny
Förrätt
Saltbakade betor med chèvremousse och valnötter
Grön sparris med beurre blanc på brynt smör med picklade primörer
Kantarellsoppa med krispig jordärtsskocka
Hummersoppa med hyvlad fänkål och dillflarn
Laxtartar med forellrom, kapris, senapsmajonnäs och rågflarn
Toast Skagen med klassisk skagenröra med räkor, pepparrot, majonnäs och dill på hembakat, smörstekt bröd
Steak Tartar på nymalen högrev med kapris, rödbetor, riven pepparrot och tryffelmajonnäs
Pris per person: 135 kronor
Varmrätt
Halstrad röding med potatiskaka, smörsås och gräslöksolja
Rimmad torskrygg med pancetta och rödvinssky, serveras med krossad örtpotatis
Grillad, confiterad flankstek med krämig potatiskaka, sauce bordelaise och semitorkade tomater
Viltstek med kantarellsås, rödlökschutney och mandelpotatispure
Nattbakad kalvytterfilé med rostade morötter, svampduxelles och hasselbackspotatis
Confiterad lammbog med rotfruktsgratäng och rosmarinsås
Pris per person: 275 kronor
Dessert
Något litet till kaffet – från 15 kr
Småkakor, Vetebröd, Tartelette, Biskvi, Dammsugare, Mazarin, Kardemummamums, Tryffel, Eclaire, Mariaboll, Macarone, Chokladboll, med mera.
Paj och mjuk kaka – från 35 kr
Chokladkaka med kolatäcke, Nötkolapaj, Smulpaj på säsongens bär eller frukt, Morotskaka, Toscakaka, Muffins, Rulltårtor, med mera.
Tårtor och bakelser – från 50 kr per bit
Prinsess, White Lady, Napoleon, Budapest, Schwartzwald, Bär- och frukt, Fransk choklad, Cheesecake, Maräng
Mousse – tårta, bakelse, dessert – från 60 kr
mörk, ljus eller vit chokladmousse, pannacotta, bavaroise med säsongens bär eller frukt, kokos- och mandelbotten, browniebotten, flarn, maränger och crunch