Fest och Middag

_S9A2300

Säsongens festmiddagar serveras här hos oss på TRIFTEN, eller i annan festlokal, hemma, på jobbet eller i föreningen.

Vi skräddarsyr för din fest – låt nedan förslag inspirera!

En festmeny är planerade för sittande middag och kräver då ett större utrymme, både för era gäster att få plats att sitta och för servering då rätterna läggs upp på tallrik inför servering.

Menyerna erbjuds från 10 personer och priserna är inklusive 12 procent moms.

Festmeny – sensommar

Förrätt

Rökt svenskt ankbröst

med syltade kantareller och rågflarn

Varmrätt

Grillad kalventrecôte

med krispiga haricots verts och sockerärtor, örtrostade rotfrukter och sauce bordelaise

Dessert

Kardemumma kokta äpplen

med vaniljpannacotta, kardemummakrutonger och maränger

Till menyn serveras kuvertbröd och vispat, brynt smör

Pris per person: 495 kronor

Festmeny – höst

Förrätt

Hummersoppa

med hyvlad fänkål och dillflarn

Till menyn serveras kuvertbröd och vispat, brynt smör

Pris per person: 495 kronor

Varmrätt

Dubbelmarinerad oxfilé

med sotade svartrötter, potatiskaka och pepparsås

Dessert

Choklad

Mörk chokladmousse, ljus chokladcrème och rostad vit choklad

Kombinera din meny

Förrätt

Saltbakade betor med chèvremousse och valnötter

Kantarellpannacotta med västerbottenchips och örtsallad

Grönkålssallad med apelsinfiléer, krispig jordärtsskocka och apelsinkräm

Hummersoppa med hyvlad fänkål och dillflarn

Laxtartar med forellrom, kapris, senapsmajonnäs och rågflarn

Toast Skagen med klassisk skagenröra med räkor, pepparrot, majonnäs och dill på hembakat, smörstekt bröd

Steak Tartar på nymalen högrev med kapris, rödbetor, riven pepparrot och tryffelmajonnäs

Pris per person: 135 kronor

 

Varmrätt

Halstrad röding med potatiskaka, smörsås och gräslöksolja

Rimmad torskrygg med pancetta och rödvinssky, serveras med krossad örtpotatis

Grillad, confiterad flankstek med krämig potatiskaka, sauce bordelaise och semitorkade tomater

Viltstek med kantarellsås, rödlökschutney och mandelpotatispure

Nattbakad kalvytterfilé med rostade morötter, svampduxelles och hasselbackspotatis

Confiterad lammbog med rotfruktsgratäng och rosmarinsås

Pris per person: 275 kronor

Dessert

Något litet till kaffet – från 15 kr

Småkakor, Vetebröd, Tartelette, Biskvi, Dammsugare, Mazarin, Kardemummamums, Tryffel, Eclaire, Mariaboll, Macarone, Chokladboll, med mera.

Paj och mjuk kaka – från 35 kr

Chokladkaka med kolatäcke, Nötkolapaj, Smulpaj på säsongens bär eller frukt, Morotskaka, Toscakaka, Muffins, Rulltårtor, med mera.

Tårtor och bakelserfrån 45 kr per bit

Prinsess, White Lady, Napoleon, Budapest, Schwartzwald, Bär- och frukt, Fransk choklad, Cheesecake, Maräng

Mousse – tårta, bakelse, dessert från 55 kr

mörk, ljus eller vit chokladmousse, pannacotta, bavaroise med säsongens bär eller frukt, kokos- och mandelbotten, browniebotten, flarn, maränger och crunch