Buffé

Buffémiddag

Triftens bufféer är komponerade för att erbjuda säsongens bästa råvaror och passa för årstiden. Se detta som exempel på vad vi kan göra. Vi anpassar varje buffé efter önskemål, smaker och sammanhang.

Bufféer och mingelmiddagar görs för minst 10 personer. Alla priser anges inklusive 12 procent moms. Alla rätter kommer upplagda på lämpliga serveringsfat av vitt porslin, färdiga att servera. Serveringsbestick ingår inte.

_S9A2240

Mingelbufféer

Se våra förslag till mingelbufféer – perfekt då inte alla gäster anländer samtidig. Alla rätter är portionerade och gästerna behöver bara ta för sig av sin skål, glas, assiett eller burk utan plock med serveringsbestick och trängsel vid samma fat. Varje bufféförslag motsvarar en hel buffémåltid.

1.
• Tomat- och vattenmelongazpacho med focacciakrutonger och basilika (serveras i glas)
• Friterade polentastavar med tomatsås (serveras på assiett med litet dip-glas vid sidan av för tomatsåsen)
• Rostade pepparmarinerade laxkuber serveras med avokadokräm och edamamebönor och örter (serveras i burk)
• Confiterad örtmarinerad kyckling med bulgursallad, haricots verts och rostad rödlök, serveras med yoghurtdressing med vitlök och mynta (serveras i djup tallrik)
• Aubergine ”cheesecake” med fetaost och oregano-zatar och körsbärstomater (serveras på assiett) 
• Kuvertbröd och vispat smör (i brödpåse)

2.
• Kall soppa med gurka och avokado (serveras i glas)
• Marinerade oliver med het yoghurt och gremolata (serveras i liten skål)
• Mini-crabcakes med salsa på mango, gurka, picklad rödlök och koriander (serveras i burk)
• Kycklingsallad med couscous och dressing med stjälkselleri, valnötter och crème fraîche (serveras i liten skål)
• Betor och rabarber med gorgonzola serveras med lönnsirapsdressing (serveras i liten skål)
• Kuvertbröd och vispat smör (i brödpåse)

3.
• Kall morot- och sötpotatissoppa med ingefära (serveras i glas)
• Bakad rotselleri med syltat äpple, valnötter och chèvrecrème (serveras i liten skål)
• Ceviche med räkor, mango, lime, chili och koriander (serveras i burk)
• Citron- och vitlöksmarinerade kycklingspett på risonisallad med pesto och körsbärstomater (serveras i djup tallrik)
• Carpaccio på betor i flera färger med ruccola, rostade solroskärnor, parmesan och olivolja (serveras i liten skål)
• Kuvertbröd och vispat smör (i brödpåse)

Pris per person: 295 kronor

Middagsbuffé

Middagsbuffé

Kallrökt lax med gräslöks- och pepparrotskräm
Vitlök- och rosépepparbakad kalv med kall parmesansås
Grönkålssallad med äpplen, valnötter och rostade tomater
Rostad krossad potatis med örter
Surdegsbaguette med vispat, brynt smör
• 295 kronor per person

Kall buffé

Baba Ganoush (aubergineröra) och Mhamara (paprika och valnötsröra) med crostini
Bönsallad med vaxbönor, haricot verts och grönkål
Krämig potatissallad med picklade senapsfrön och spenat
Machésallad med smulad fetaost, granatäpple och pinjenötter
Kallrökt lax med kapris och persiljevinaigrette
Grillad örtmarinerad kyckling med syltade tomater och citron
Falafel med kall tomatsalsa och gremolata
Surdegsbaguette med vispat, brynt smör
• 295 kronor per person

Festbuffé

Crostini med olivtapenade
Marinerade räkor med mango, sticklök, lime och chili
Småbladsallad med rädisa, sockerärtor och hyvlad sparris
Risoni i pestodressing med soltorkade tomater och grana padano
Rostad potatis med vitlök och örter
Grillad örtmarinerad kyckling med dragonkräm
Surdegsbaguette med vispat, brynt smör
• 295 kronor per person

Bara grönt

(även vegansk)
Crostini med Hummus, Mhamara och Baba Ganoush
Nakenhavre med grillade grönsaker och confiterade tomater med örtdressing
Machésallad med fetaost, granatäpple och picklad rödlök
Heta savoykåldolmar fyllda med röda linser och tomatsalsa
Falafel med myntayoghurt
Surdegsbaguette med vispat, brynt smör
• 275 kronor per person

Triftens smörgåsbord

Triftensill
Ört- och Ramslökssill
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Örtslungad potatis
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonäs
Triftens dillgravade lax med hovmästarsås
Västerbottenpaté med gräslök och tångkaviar
Ört- och citronbakad kyckling
Rostbiff med pepparrotskräm
Rostade rotfrukter
Kavring och baguette med vispat brynt smör
Kryddost från Rindö smaksatt med sjögräs
• 395 kronor per person

Asiatiska smaker

Nudelsallad med grillad pak choi och zucchini
Soyamarinerad lax
Chili- och honungsglacerad kyckling
Pankopanerad fläsksida
Picklad rödkål
Sötsyrlig sallad på morot, gurka och koriander
Soya- och sesamdipp
Chilimajonnäs
Ångade bao buns
• 325 kronor per person

Svenska smaker

Spädbladssallad med örtolja
Minivästerbottenpaj med skagenröra
Potatissallad med säsongsprimörer
Rostbiff med pepparrotskräm
Grillade kycklingspett med citron och timjan
Inkokt lax med dillmajonnäs och pressgurka
Surdegsbaguette med vispat, brynt smör
• 325 kronor per person

Orientaliska smaker

Tabbouleh
Grillad kyckling med oliver, tomater, vitlök och timjan
Lammspett med sju sorters kryddor
Falafel med tomatsalsa
Friterade fetaostrullar ”Burek”
Sallad med aubergine och granatäpple
Pita med mhamara, hummus och baba ganousch
• 315 kronor per person

Hör av dig! boka@triften.se • 08 244 555