Buffémiddag

Triftens bufféer är komponerade för att erbjuda säsongens bästa råvaror och passa för årstiden. Se detta som exempel på vad vi kan göra. Vi anpassar varje buffé efter önskemål, smaker och sammanhang.

Bufféer och mingelmiddagar görs för minst 15 personer. Alla priser anges inklusive 12 procent moms. Alla rätter kommer upplagda på lämpliga serveringsfat av vitt porslin, färdiga att servera. Serveringsbestick ingår inte.

_S9A2240

Middagsbuffé

Kallrökt lax med gräslöks och pepparrotskräm
Vitlök- och rosépepparbakad kalv med kall parmesansås
Grönkålssallad med äpplen, valnötter och rostade tomater
Rostad krossad potatis med örter
Surdegsbaguette och vispat brynt smör
Pris per person: 295 kronor

Vårbuffé

Baba Ganoush (aubergineröra) och Mhamara (paprika och valnötsröra) med crostini
Rostat matvete med hyvlade betor, fänkål, morot och citronette
Ljummen krämig potatissallad med picklade senapsfrön och spenat
Machésallad med smulad fetaost, granatäpple och pinjenötter
Inkokt lax med pressgurka och dillmajonäs
Grillad örtmarinerad kyckling med syltade tomater och citron
Bönbollar med kall tomatsalsa och gremolata
Pris per person: 295 kronor

Festbuffé

Crostini med olivtapenade
Marinerade räkor med mango, sticklök, lime och chili
Småbladsallad med rädisa, sockerärtor och hyvlad sparris
Risoni i pestodressing med soltorkade tomater och grana padano
Rostad potatis med vitlök och örter
Grillad örtmarinerad kyckling med dragonkräm

Varmrökt lax med örtagårdsås                        
Pris per person: 295 kronor

Bara grönt (även vegansk)

Bakad gulbeta och blomkål med äppelvinaigrette
Savoykåldolmar fyllda med röda linser och kastanjepuré
Nakenhavre med grillad zucchini
Friterade bönbollar med tomatsalsa
Hummus och Tapenade
Fröknäcke
Pris per person: 275 kronor

Vårens smörgåsbord

Triftensill
Ört- och Ramslökssill
Stekt inlagd strömming med lök och morötter
Örtslungad potatis
Kall inkokt lax med pressgurka och dillmajonäs
Triftens dillgravade lax med hovmästarsås
Västerbottenpaté med gräslök och tångkaviar
Ört- och citronbakad kyckling
Lammporchetta med salvia, rosmarin och vitlök
Potatis- och rotfruktsgratäng
Rödvinssås
Kavring och baguette med vispat brynt smör
Kryddost från Rindö smaksatt med sjögräs

Pris per person: 395 kronor

Asiatiska smaker

Rostat kokosris med vårlök
Soyamarinerad lax med chilimajonnäs
Chili- och honungsglacerade kycklingspett med soya- sesamdipp
Sesammarinerad fläsksida
Sötsyrlig gurk- och zuchinisallad
Picklad rödkål
Ångade baobuns
Pris per person: 325 kronor

Svenska smaker

Spädbladssallad med örtolja
Minivästerbottenpaj med skagenröra
Potatissallad med säsongsprimörer
Nattbakad flankstek med gremolata
Grillade kycklingspett med citron och timjan
Inkokt lax med dillmajonnäs och pressgurka
Surdegsbaguette med vispat, brynt smör
Pris per person: 325 kronor

Orientaliska smaker

Tabbouleh
Grillad kyckling med oliver, tomater, vitlök och timjan
Lammspett med sju sorters kryddor
Friterade bönbollar med tomatsalsa
Friterade fetaostrullar ”Burek”
Sallad med aubergine och granatäpple
Pita med mhamara, humus och baba ganousch
Pris per person: 315 kronor