Bufféer och Mingelmiddagar

som har serverats hemma hos privatpersoner eller på företag.  Rätterna är komponerade för den som beställt buffén och för det speciella tillfället. Vissa rätter och ingredienser kan höra till en viss säsong så se menyerna som idéer om vad vi kan göra för dig.

En mingelmiddag kan vara ett trevligt sätt att äta en välkomponerad middag utan att gästerna sitter på samma plats under hela middagen. Du och dina gäster får fler möjligheter till möten. Har du fler gäster än sittplatser sparar på utrymme då du inte behöver ha dukade bord för alla gäster.

Bufféer och mingelmiddagar görs för minst 15 personer. Alla priser anges inklusive 12 procent moms. Alla rätter kommer upplagda på lämpliga serveringsfat av vitt porslin, färdiga att servera. Serveringsbestick ingår inte.

 

Öppet hus

En buffé, perfekt för studentmottagningen, ”öppethus” eller den lite mer informella mingelbjudningen.

Har du ”öppet hus” för att fira? Se vår tårtmeny för att hitta rätt till den som ska firas – studenten, konfirmanden, dopet eller jubilaren.

Meny

Canapéer med skagenröra toppad med löjrom
Örtgravad laxfilé med grillad, grön sparris
Skivad ”caesarkyckling” på romansallad, serveras med baconkrutonger
Grillad, confiterad flankstek med picklad rödlök
Krämig potatissallad med rostade solrosfrön
Surdegsbaguette och vispat brynt smör

Pris per person: 245 kronor

 

Välkommen hem till oss…

En perfekt plock-buffé när gästerna är fler än sittplatserna. Den serverades första gången vid en inflyttningsfest. Värdparet ville ha en fest utan sittande middag och att alla rätter skulle gå att äta med endast en gaffel eller med fingrarna.

Meny

Kalla rätter

Olivtapenade serveras på crostini
Endivesallad med soyamarinerad Fröyalax
Ceviche med räkor

Varma rätter

Confiterad fläsksida med picklad vitkål
Grillade grönsaker med matvete
Friterade bönbollar med tomatsalsa

Pris per person: 265 kronor

 

En liten middagsbuffé

Den här buffén har bland annat serverats på en ”Välkommenhem-mottagning” och som enklare måltid i samband med ledningsgruppsmöte.

Meny

Räkceviche
Örtmarinerad kyckling (serveras varm eller kall) serveras med tomat- och chilisalsa
Marinerad lax med wasabimajonnäs
Potatissallad med säsongens primörer (serveras ljummen eller kall)
Grönsallad
Hummus

Surdegsbaguette, Solrosbröd och vispat, brynt smör

Pris per person: 230 kronor

 

Italiensk buffé

Från medelhavsregionen kommer så mycket goda smaker. Maträtterna innehåller rikligt med grönsaker och är så vackra att servera.

Denna Italienska buffé har serverats som födelsedagsmiddag för den närmaste familjen och som buffé på fyrtioårsfesten för drygt femtio gäster.

Meny

Salta rätter

Antipasto di Bresaola – Lufttorkat nötlår serveras med rucola, parmesan, citron och olivolja
Prosciutto e Melone – Melon inlindad i parmaskinka
Zucchini alla Griglia – Grillad zucchini med parmesan, vitlök och olivolja
Insalata Siciliana – Tunt skuren apelsin med rödlök, valnötter och honung
Pollo ripieni – Kycklingbröst fyllda med gorgonzola och soltorkade tomater, serveras ljummen
Insalata di patate – Potatissallad med lök, bönor och rosmarin- och vitlöksvinaigrette

Ost och bröd

Pecorino och Gorgonzola
Focaccia och Grissini
Olivtapenade

Pris per person: 330 kronor

 

Grillbuffé 

för familjen eller som kund- och företagsevent

Att laga mat tillsammans eller att matlagningen pågår bland gästerna ställer lite extra krav på menyvalet. Den här grillbuffén har serverats runt grillen i villaträdgården och i parken framför kontorshuset.
Grillrekommendationer medföljer om du inte hyr in grillkocken!

Meny

Medan gästerna samlas

Rotfruktschips
Olivtapenade på crostini

På grillen

Knyten tillagas på grillen, fyllda med lax, torsk, räkor och sparris med smör och citron
Nötfärsspett
Örtconfiterad, lågtempererad lammbog som grillas lätt inför servering

Sallad

Fransk potatissallad; kokt färskpotatis med kapris, senap och rödlök
Grovhackad tomatsalsa
Tzatsiki
Grönsallad

Ost och bröd

Surdegsbaguette
Ostbricka med två sorters ostar, frukt, marmelad och fröknäcke

Pris per person: 380 kronor

 

Från land och åker

En buffé med allt det goda från trädgårdslandet och våra åkrar. Den är helt vegansk i detta utförande.

Vi har veganska desserter att erbjuda. Fråga om du vill komplettera måltiden med en sötsak på slutet.

Meny

Canapé med röra på grillad aubergine
Canapé med olivtapenade

Säsongens grillade grönsaker
Trädgårdssallad med svarta oliver
Kikärtsplättar med majs
Potatissallad med örtpesto
Hummus

Surdegsbaguette med olivolja och flingsalt

Pris per person: 250 kronor

 

Den stora jubileumsfesten

Du vill ha en välkomponerad trerättersmiddag där gästerna ska få många smakupplevelser och möjligheter till att mingla och umgås med många genom middagen.

Alla rätter är portionsanpassade så att de äts med händerna eller en gaffel och kan serveras en i taget, bjudna från brickor eller på fat på buffé.

Förrätt

Tre stycken olika munsbitar:
Smördegssnurror med västerbotteost och pesto
Petit chouxer med röktlaxmousse
Crostini med grön tapenade och lufttorkad skinka

Varmrätt

Fem rätter som serveras i portionsstorlek att äta med gaffel

Gratinerad ”sandwich” med aubergine, tomat och chèvre. Gratineras inför servering. Serveras varma i formar.
Sparris och spenat inbakad i filodeg. Serveras ljumma.
Räkceviche, räksallad med tomat, chili, lime och koriander. Serveras i små glas.
Kall inkokt lax med caesarsås och liten primörsallad. Serveras på små assietter
Dubbelmarinerad oxfilé med grön örtsås. Serveras tunt skivad på små assietter.

Tillbehör

Två sorters bröd med vispat smör och ädelostcrème
Grönsallad

Pris per person: 515 kronor

 

Mingelmiddag

Middagen inleddes med ett lite mer mättande men enkelt förrättsplock som kan ätas med händerna eller på pinne. Perfekt tillsammans med läskande drinkar under ett lite längre mingel eller samtidigt som man har olika aktiviteter.

Förrätt/mingelplock

Grillade quesadillas med färskost, fetaost, soltorkade tomater och koriander
Bruschettas på grillat levainbröd med tomater, vitlök, parmesan, olivolja och basilika
Frukt, ost och lufttorkad skinka

Varmrätt

serverades från buffé men åts som sittande middag efter minglet. Gästerna tog för sig av buffén bordsvis. Kan förstås också serveras vid bordet.

Grillad, confiterad flankstek serveras med paprika fylld med röda linser, rotfrukter och parmesan, semitorkade tomater och rödvinssås.

Pris per person: 395 kronor