Alla Hjärtans Dag

Den 14 februari är det en av årets mest kärleksfulla dagar.

Vi på Triften erbjuder en alldeles extra kärleksfull meny. Vi serverar den utöver vår vanliga middagsmeny.

Tre rätter, välj mellan kött eller fisk till varmrätt – med eller utan vinpaket.

Vill du njuta hemma? Boka menyn att ta med hem.

 

BOKA

Boka bord på Triften 17 – 21

inga sittningstider – boka den tid som passar er och stanna så länge ni vill (01)

Boka Alla Hjärtansdags meny att äta hemma.

Hämtas på Triften från kl 17, varm eller att värma själv. Du bestämmer.

boka@triften.se

08 244 555

MENY

Toast Skagen

klassisk Skagenröra med räkor, majonnäs, pepparrot, dill och citron med hembakat, smörstekt bröd

Rimmad torskrygg

med Västerbottenduchesse, hummersås och säsongens julienne

ELLER

Confiterad flankstek

med Västerbottenduchesse, grönpepparsås och bakade körsbärstomater

Chokladmoussebakelse

med vaniljpannacotta och hallon

 

 

 

 

 

Alla Hjärtans Dags Meny – 425 kr

VINPAKET

före

Cava, Llopart Rosé Brut Reserva 2014, Spanien, Monastrell, Garnacha, Pinot Noir.

Från Winestories: Vackert hallonrosa med konstanta bubblor. Fruktigt sprudlande doft som domineras av skogsbär med fina tanniner. Underbar rosé som avnjöts på plats i meckat av Cava. Druvor från egna ekologiska vingårdar och gör endast eget vin av den första musten vid pressningen.

till förrätten

Jurtschitsch Langenlois Riesling Reserve 2015, Österrike

Från Enjoy Wines&Spirits: Friskt, fräscht och fruktigt med inslag av citrus, vit persika och örter. Den första juicen som kommer ut ur druvorna utan pressning får jäsa på ståltankar under låg temperatur. Vinet dras sedan om till stora ekfat från Kapmtal där det får vila med sin jästfällning i ca 6 månader innan buteljering.

till den rimmade torskryggen

Cocú Barco dela Corneta 2016, Spanien, Verdejo

Från Winestories: En ren verdejo som bjuder på citroner, färskt gräs och gula äpplen, odlad på hög höjd av Beatriz som ingå i en grupp vinmakare som förespråkar viner med ursprung och som värnar naturen.

till den confiterade flanksteken

L’Interrogant, Clos 93 2015, Spanien, Garnacha, Caryena, Cabernet Sauvignon

Från Winestories: En modern Priorat i fruktdriven stil med toner av mörka bär, läder och peppar på slutet. Lagrad 9 månader på fransk ek, med en produktion om 9500 flaskor.

till desserten

Tenuta la Flavola Moscato di Nota Refosa, Italien

Från Båstad vinhandel: Vin med gyllene nyanser, doft av aprikos, fikon och honung.
Uttalade toner av vanilj och mandel, trevlig syra som dröjer kvar I avslutningen.

350 kr per person